Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής, στο πλαίσιο προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης, με στόχο την ενημέρωση γύρω από το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής, την πρόληψη και την αντιμετώπισή του. Αναλυτικά εξετάστηκαν περί τα 100 άτομα, εκ των οποίων το ένα παραπέμφθηκε σε χειρουργό και τα άλλα δύο στον θεράποντα ιατρό τους για περαιτέρω διερεύνηση.
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Πετρούπολης και Ιατρό Καρδιολόγο κ. Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο, ο οποίος και δήλωσε: «Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετείχε με μεγάλη χαρά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη για τη δημιουργία των ΚΕΠ Υγείας και εν προκειμένω στο δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής. Χαιρόμαστε όταν οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε ως Δήμος για να προάγουμε τη σημασία της πρόληψης της υγείας στη συνείδηση των πολιτών πιάνουν τόπο και αυτό φαίνεται από την ανταπόκρισή τους. Μέσω του προγράμματος βοηθήθηκε αρκετός κόσμος, γιατί υπήρχαν ασθενείς που είχαν άγνοια του προβλήματος και παραπέμφθηκαν σε περαιτέρω εξετάσεις. Ακούγεται κοινότυπο, αλλά η υγεία μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε και δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές».
Τη Δράση επίσης στήριξαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Νίκος Κακαβάς, ο Προϊστάμενος της Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας κ. Δημήτρης Πέτσας, στελέχη του Δήμου καθώς και της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, του ΕΔΔΥΠΠΥ και της Περιφέρειας Αττικής.

Προηγούμενο άρθρο“Δικηγορικά κόλπα” για μαζικές αγωγές δημοτικών υπαλλήλων για μισθολογικές ” διεκδικήσεις” παρελθόντων ετών καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Επόμενο άρθροΞεκινά σύντομα η ολοκλήρωση ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης