Στα πλαίσια της 3ης Εβδομάδας Υγείας και Πρόληψης ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) Πατούλης Γεώργιος επισκέφθηκε τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Ν. Σμύρνης.
Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Υγείας και Πρόληψης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν προληπτικές – διαγνωστικές ιατρικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες, προκειμένου με την εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου να επιτευχθεί η προάσπιση της υγείας των πολιτών.
Ιδιαίτερη ικανοποίηση στους πολίτες της Νέας Σμύρνης προκάλεσε η διεξαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου για το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΚΕΠ Υγείας, του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. και με την εθελοντική προσφορά από την εξειδικευμένη ακτινολόγο στον υπέρηχο κα Παλιατσέα Μαρία.
Ο κ. Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ν. Σμύρνης κ. Τζουλάκη Σταύρο, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδη Παναγιώτη και ενημερώθηκε για τις δράσεις του Τομέα Υγειονομικής Πρόληψης και Φροντίδας. Ιατροί και νοσηλευτές του Δημοτικού Πολυϊατρείου συμμετείχαν στην ενημέρωση δίνοντας απαντήσεις και διευκρινήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχουν και τις ανάγκες που έχουν. Παράλληλα συνομίλησε και με πολίτες της Ν. Σμύρνης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, αφού συνεχάρη το Δήμαρχο Ν. Σμύρνης για την προσπάθεια την οποία κάνει μαζί με τους συνεργάτες του, προκειμένου να συμβάλλουν στην ενίσχυση της πρόληψης υγείας στους πολίτες μέσω του ΚΕΠ Υγείας επισήμανε τα εξής:
« Στην Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και με σταθερά βήματα θέτουμε την πρόληψη αλλά και την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας σε πρώτη προτεραιότητα. Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχουν τα ΚΕΠ Υγείας. Έχουμε δημιουργήσει ένα καθολικό πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού Ελέγχου Υγείας για τους 66 Δήμους της Αττικής, για όλους τους πολίτες σε 11 θανάσιμα νοσήματα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται και η σημερινή δράση που αφορά στον έλεγχο κοιλιακής αορτής. Θα συνεχίσουμε και με άλλες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο την καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών.»
Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης , Σταύρος Τζουλάκης , ανέφερε:
« Το ΚΕΠ Υγείας Ν. Σμύρνης συμβάλλει στον προληπτικό – διαγνωστικό έλεγχο για την προάσπιση της υγείας των πολιτών, είναι μια κοινωνική δομή την οποία δημιουργήσαμε με την υποστήριξη του κ. Γ. Πατούλη και της Περιφέρειας Αττικής.»
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης , Παναγιώτης Γιαρζίδης τόνισε:
«Με την υποστήριξη του Δημάρχου μας κ. Τζουλάκη Σταύρου, την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη Γιώργου και την επιστημονική υποστήριξη του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε στην πόλη μας τις προϋποθέσεις για την κάλυψη βασικών υγειονομικών αναγκών που έχουν οι πολίτες στον Τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου αυτού.»