Αρχική Δήμοι Έβαλε μέσον νεοδημοκράτη βουλευτή ο δήμαρχος Περάματος για να δεήσει να τον...

Έβαλε μέσον νεοδημοκράτη βουλευτή ο δήμαρχος Περάματος για να δεήσει να τον δεχθεί η Κεραμέως !

Συνάντηση Δημάρχου Περάματος με την Υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως για το ΕΠΑΛ Περάματος
Ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης συναντήθηκε, με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Σύμφωνα μ΄ανακοίνωση του δήμου «η συνάντηση προγραμματίστηκε με τη βοήθεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Μαρκόπουλου, καθώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Δήμου Περάματος να κλειστεί κάποιο ραντεβού με την Υπουργό, προκειμένου να ενημερωθεί για μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό»!.
Στη συνάντηση, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου , τέθηκαν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων της πόλης, μεταξύ των οποίων και την απόφαση της κυβέρνησης να προτυποποιήσει το ΕΠΑΛ Περάματος.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση , « ο Δήμαρχος Περάματος επεσήμανε στην κυρία Κεραμέως πως στην ως άνω απόφαση είναι αντίθετοι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, η ΕΛΜΕ, ο σύλλογος διδασκόντων, οι γονείς, οι μαθητές, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, παραδίδοντας ιδιοχείρως την εν λόγω ομόφωνη απόφαση, η οποία ωστόσο δεν ελήφθη υπ’ όψιν από το Υπουργείο Παιδείας.
Η κα Κεραμέως επέμεινε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, παρά το γεγονός πως με την υπάρχουσα μορφή του, αποκλείονται μαθητές της πόλης από ένα κτίριο που ανήκει ιδιοκτησιακά στο Δήμο Περάματος, ο οποίος μάλιστα είναι υπεύθυνος για την συντήρησή του. Η Υπουργός Παιδείας προέβαλλε ως επιχείρημα την επιχορήγηση του ΕΠΑΛ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και την αύξηση του αριθμού των εισακτέων, με τη δημιουργία μίας πρόσθετης δομής στην περιοχή.
Ο κ. Γιάννης Λαγουδάκης ξεκαθάρισε στην Υπουργό Παιδείας πως δεν θα επιτρέψει τον αποκλεισμό των μαθητών της πόλης από την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά θα υπερασπιστεί το δικαίωμά τους να επιλέξουν το σχολείο στο οποίο επιθυμούν να φοιτήσουν, σε αρμονία και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος, προτρέποντας την Υπουργό να διορθώσει την αδικία σε βάρος των παιδιών του Περάματος».
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Γιώτα Βοϊδονικόλα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δημήτρης Στάθης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Βούτσινος, ο οποίος έχει από πλευράς Υπουργείου την ευθύνη διαχείρισης της προτυποποίησης του ΕΠΑΛ Περάματος.

Exit mobile version