Περισσότερους από 100.000 πολίτες , αναμένεται να εξυπηρετεί ετησίως το Κέντρο Υγείας του Κερατσινίου , η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε αλλά παραμένει άγνωστο πότε θα λειτουργήσει .
Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας θα έχει τη δυνατότητα 24ωρης νοσηλείας και αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά τα δύο νοσοκομεία της περιοχής (Γενικό Κρατικό Νίκαιας και Τζάνειο).
Προ ημερών , ο περιφερειάρχης , Γιώργος Πατούλης , επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε , συνοδευόμενος από το δήμαρχο Κερατσινίου, στους χώρους του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας το οποίο ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής , συνολικού προϋπολογισμού 3.7 εκ. ευρώ,
Το νέο Κέντρο Υγείας διαθέτει 14 εξεταστήρια:
Γενικής Ιατρικής
Παθολογίας
Γυναικολογικό
Παιδιατρικό Τμήμα
Οδοντιατρείο
Επίσης :
Μικροβιολογικό Εργαστήριο,
Ακτινολογικό και αίθουσες υπερήχων,
μικροεπεμβάσεων και ανάνηψης,
Πατούλης

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης , τόνισε ότι είναι « ένα από τα σημαντικότερα κατά τη γνώμη μου, Κέντρα Υγείας της χώρας, το οποίο είναι άρτιο και ικανό να παρέχει όλες τις υπηρεσίες υγείας, που απαιτούνται για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών της περιοχής.
Αρτιότητα που αποτυπώνεται και σε ότι αφορά τους χώρους βραχείας νοσηλείας και ανάνηψης, αλλά και γενικότερα σε ό,τι απαιτείται, ώστε ο πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή υγειονομική φροντίδα σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης
. Με την στελέχωσή του με το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό από το Υπουργείο Υγείας, για το οποίο σύντομα θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, το Κέντρο Υγείας θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο».

Βρετάκος
Από την πλευρά του , ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη σε ένα έργο που όπως είπε , « αποτελεί μια νίκη της Αυτοδιοίκησης του Α’ και Β’ βαθμού. Καταφέραμε γρήγορα και απρόσκοπτα, παρόλο που υπήρξαν και εκλογές στο μεταξύ, να δημιουργήσουμε ένα χώρο, ο οποίος είναι εξαιρετικός.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κέρδισε το συγκεκριμένο στοίχημα, τώρα μένει να το κερδίσει και η κυβέρνηση. Να στελεχώσει δηλαδή γρήγορα αυτό το χώρο με το απαραίτητο προσωπικό, χωρίς το “άλλοθι” της πανδημίας, αλλά αντίθετα επ΄αφορμής αυτής και της αντιμετώπισής της. Να αποκτήσουμε δηλαδή ένα Κέντρο Υγείας που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ανθρώπων της πόλης μας».

Προηγούμενο άρθροΝέα διανομή τροφίμων από το δήμο Ιλίου
Επόμενο άρθροΥποσχέθηκε παραχωρήσεις εκτάσεων τους δήμους ο Πλακιωτάκης με την πώληση του λιμένα Ηγουμενίτσας σε επενδυτές