Μήνυμα έμπρακτης συμπαράστασης στους πληγέντες από το φονικό σφοδρό σεισμό δήμους της Σάμου αλλά και της Σμύρνης , απέστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων , Κώστας Μπακογιάννης .
Ο κ. Μπακογιάννης είχε σχεδόν αμέσως μετά την πρώτη διαπίστωση της έκτασης των καταστροφών, επικοινωνία με τον αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά. Και έθεσε στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας το μηχανισμό του δήμου για να παράσχει βοήθεια αν απαιτηθεί στους πληγέντες .
Για όλα αυτά ενημέρωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας , που συνεδρίαζε εκείνη την στιγμή.
Επίσης μ ΄ ανάρτηση του , στα κοινωνικά δίκτυα , ο δήμαρχος Αθηναίων, ανάφερε ότι «οι τραγωδίες δεν κάνουν διαχωρισμούς. Η αλληλεγγύη μπορεί και πρέπει να ξεπερνά σύνορα και διαχωριστικές γραμμές» .

Ανάρτηση
Έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Μπακογιάννης: «Αυτές τις ώρες στεκόμαστε δίπλα στους Σαμιώτες που βιώνουν την απώλεια ζωών και την καταστροφή. Δεν υπάρχουν λόγια όταν χάνονται δυο νέα παιδιά. Η σκέψη μας και στη Σμύρνη που μετρά τους νεκρούς της. Οι τραγωδίες δεν κάνουν διαχωρισμούς. Η αλληλεγγύη μπορεί και πρέπει να ξεπερνά σύνορα και διαχωριστικές γραμμές. Ο Δήμος Αθηναίων συμπαρίσταται όχι μόνο ηθικά, αλλά και έμπρακτα και θέτει τις δυνάμεις του στη διάθεση των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη. Αυτές τις ώρες μένουμε ενωμένοι”.
Την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στα θύματα του σεισμού εξέφρασαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στις τοποθετήσεις τους , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζητώντας αν απαιτηθεί και έμπρακτη στήριξη των σεισμοπλήκτων δήμων.

Σοφιανός
Ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης , Νίκος Σοφιανός , στην τοποθέτηση του , ανάφερε συγκεκριμένα:
« Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό των νησιών μας που βρέθηκε στο επίκεντρο αυτού του σεισμού καθώς και στο λαό της Τουρκίας, που δυστυχώς μετρούν δεκάδες ανθρώπινα θύματα. Θεωρούμε ότι ο Δήμος της Αθήνας θα πρέπει να συνδράμει με βοήθεια, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του, στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων αλλά και προς το Δήμο της Σμύρνης», είπε.