??

Μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου (Ιωάννη Χαλκίδη 21) και την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς 213 & Επταλόφου- 1ος όροφος αίθ. Δ.Σ.), από τις 9.30-13.30.
Η συστηματική υλοποίηση του προγράμματος αιμοδοσίας για ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του κοινωνικού τομέα του Δήμου και κάθε χρόνο, στις τρεις χρονικές περιόδους που πραγματοποιείται, συγκεντρώνονται περισσότερες από 150 πολύτιμες φιάλες αίματος.
Η υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης διενεργείται σε συνεργασία με Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», από εξειδικευμένο προσωπικό.
Τονίζουμε ότι για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:
• Τήρηση του πρωτοκόλλου για τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
• Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
• Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
• Τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού
Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 2104832482 (Για το Μοσχάτο) και 2103426414 (Για τον Ταύρο) καθημερινά (9:00-14:00).
Οι χώροι υλοποίησης της δράσης έχουν απολυμανθεί και είναι απολύτως ασφαλείς.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Η εθελοντική αιμοδοσία συνιστά μία πηγαία πράξη προσφοράς και ευθύνης, μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Προσφέροντας αίμα μπορεί να σώζουμε τη ζωή του συνανθρώπου μας. Η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος στις τράπεζες αιμοδοσίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Σας καλώ και σας παρακαλώ να συμμετάσχετε σε μία σημαντική πράξη ανθρωπισμού και συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Η αξία της αιμοδοσίας αποτελεί κορυφαία μορφή ανθρωπιάς που δεν έχει προσωπικό όφελος αλλά υψηλή κοινωνική ευθύνη γιατί το αίμα αυτού που το δίνει μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Σας ευχαριστώ για τη διαχρονική υποστήριξη της Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας».