Η Κοινότητα Αλαγονίας, συνεχίζοντας σε συνεργασία με δημιουργικούς εθελοντές την προσπάθεια συντήρησης των υποδομών πυρόσβεσης – άρδευσης προέβη στον καθαρισμό δύο ακόμη μεγάλων δεξαμενών στον Ταΰγετο.
Η μία δεξαμενή που καθαρίστηκε ήταν αυτή της «θέσης Καλαμαρά», η οποία βρίσκεται διακόσια μόλις μέτρα από την πλατεία του χωριού και είχε γεμίσει κυρίως από φερτά υλικά μετά από την κατολίσθηση της περιοχής το 2019. Τα υλικά απομακρύνθηκαν με την συνδρομή των εργατών πυρόσβεσης της Αλαγονίας και των Πηγών, των δημιουργικών εθελοντών που συμμετείχαν, καθώς και του εργολάβου που δραστηριοποιείται αυτόν τον καιρό στην περιοχή.
Η δεύτερη δεξαμενή που καθαρίστηκε ήταν στην περιοχή «Σταψιές» επί της οδού «Πλατάνα-Μάνεση». Η συγκεκριμένη δεξαμενή δεν είχε τροφοδότηση με νερό.
Μέσα από μια μεγάλη σε ενέργειες προσπάθεια, όπου η ΔΕΥΑΚ παραχώρησε σωληνώσεις άνω του μισού χιλιομέτρου, ο Δήμος Καλαμάτας διέθεσε εκσκαφικό όχημα και χειριστή και με τη συνεργασία του εργάτη πυρόσβεσης Αλαγονίας και των δημιουργικών εθελοντών συμμετείχαν επιτεύχθηκε η υδροδότηση της δεξαμενής με σωλήνωση που υπογειοποιήθηκε ώστε να είναι ασφαλής σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των εργασιών αυτών η Κοινότητα Αλαγονίας προέβη και σε δράση καθαρισμού αγροτικών δρόμων, ώστε να γίνεται εύκολα η διέλευση βαρέων οχημάτων, δηλαδή πυροσβεστικών και μηχανημάτων έργου, όποτε χρειαστεί.

Προηγούμενο άρθροΣτο πλευρό του Κοινωνικού Παντοπωλείο του Βόλου
Επόμενο άρθρο«Έξυπνες» στάσεις και δωρεάν WiFi στα Γρεβενά