Home Περιφέρειες Έργα 55 εκ. ευρώ (!) στο δήμο Διονύσου από την Περιφέρεια...

Έργα 55 εκ. ευρώ (!) στο δήμο Διονύσου από την Περιφέρεια Αττικής

Στην ειδική εκδήλωση απολογισμού του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη για την παρουσίαση του έργου του Δήμου κατά τα έτη 2019 – 2023, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού ενώ αθρόα ήταν η προσέλευση των δημοτών του Δήμου Διονύσου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον.
Κατά την παρουσίασή του ο Δήμαρχος κ. Καλαφατέλης, αναφερόμενος στο έργο που παράχθηκε τα τελευταία 3,5 χρόνια, μίλησε για έργα, προτάσεις και μελέτες που εξασφάλισε ο Δήμος προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών, τα οποία είναι συνολικού προϋπολογισμού άνω των 106 εκ. ευρώ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κ. Αυγερινός, μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που είχαν μεταξύ τους Περιφέρεια και Δήμος κατά τη διάρκεια αυτών των 3,5 ετών, με στόχο να μπουν οι στέρεες βάσεις που θα βοηθήσουν το Δήμο να αλλάξει βηματισμό και να θέσει εκ νέου προτεραιότητες προς όφελος των πολιτών. «Είμαστε κοντά στους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες και στηρίζουμε έμπρακτα το έργο τους», συμπλήρωσε.
Παρακάτω αναφέρονται τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Διονύσου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία είναι συνολικού προϋπολογισμού 55.170.850 ευρώ:
Α. Έργα με Φορέα Υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής και χρηματοδότηση από ιδίους πόρους:
1. Κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων στη συμβολή των οδών Πιπεροπούλου – Λ. Μαραθώνος – Τραπεζούντος στη Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου, ποσού σύμβασης 2.014.975,69 ευρώ (ολοκληρωμένο)
2. Μελέτη οριοθέτησης – διευθέτησης ρέματος Ροδόπολης, ποσού σύμβασης 21.907,49 ευρώ (εκτελούμενο)
3. Κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στη Λ. Σταμάτας των Δ.Κ. Σταμάτας και Δροσιάς, ποσού σύμβασης 3.850.000,00 ευρώ (αναμονή της ωρίμανσης της μελέτης)

Β. Έργα με Φορέα Υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής και χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ):
1. Μελέτη οριοθέτησης και τοπικών διευθετήσεων του ρέματος Φασιδέρι και κλάδου από την Δ.Ε Κρυονερίου έως την οδό Αγίου Αθανάσιου (κατάντη της BIC), ποσό προϋπολογισμού προ δημοπράτησης (με ΦΠΑ) 598.049,79 ευρώ (έχει δημοπρατηθεί)
2. Βελτίωση Ε.Ο. 29 Δροσιά – Διόνυσος – Νέα Μάκρη, ποσό προϋπολογισμού προ δημοπράτησης (με ΦΠΑ) 33.500.000,00 ευρώ (έγινε κατακύρωση στο μειοδότη)

Γ. Έργα με Φορέα Υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ:
1. Κατασκευή αγωγών απορροής όμβριων υδάτων οδού Μεγ. Αλεξάνδρου – β΄ φάση, ποσού σύμβασης 788.144,06 ευρώ (ολοκληρωμένο)
2. Κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων και διευθέτηση ρέματος “Βρυσάκι” για την αντιπλημμυρική προστασία της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου συνολικού ποσού σύμβασης 4.532.427,49 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 1.220.000,00 ευρώ είναι από ιδίους πόρους (βαίνει προς ολοκλήρωση)

Δ. Έργα με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και Φορέα Υλοποίησης το Δήμο:
1. Προμήθεια υπόγειων συστημάτων για την διαχείριση ανακυκλώσιμων αποβλήτων και την επίτευξη κυκλικής οικονομίας ποσού σύμβασης 1.835.200,00 ευρώ
2. Δημιουργία πάρκων αναψυχής ποσού σύμβασης 2.500.000,00 ευρώ
3. Προμήθεια και εγκατάσταση 3 θόλων αθλητικών εγκαταστάσεων στις δημοτικές κοινότητες Κρυονερίου, Σταμάτας και Άνοιξης ποσού σύμβασης 1.700.000,00 ευρώ

Ε. Έργα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω ΕΣΠΑ και Φορέα Υλοποίησης το Δήμο και άλλους:
1. Κέντρο Κοινότητας Δήμου Διόνυσου, ποσό προϋπολογισμού προ δημοπράτησης (με ΦΠΑ) 431.775,90 ευρώ
2. Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, ποσό προϋπολογισμού προ δημοπράτησης (με ΦΠΑ) 212.430,60 ευρώ
3. Δομές παροχής βασικών αγαθών, κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό φαρμακείο, ποσό προϋπολογισμού προ δημοπράτησης (με ΦΠΑ) 274.085,24 ευρώ
Επιπρόσθετα, σε πορεία υλοποίησης βρίσκεται και το έργο «Αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων» συνολ. προϋπ. 3.700.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ), καθώς εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η εισήγηση για την έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Διονύσου.

Exit mobile version