Την κατάλληλη προετοιμασία των νησιών για την πανδημία ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν ζητεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων ( ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου παρουσία και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου , Γιώργο Χατζημάρκο και τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτη, ο πρόεδρος της , Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, αναφέρθηκε στις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν ειδικά στα νησιά , υπογραμμίζοντας ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης όλων, για να συνεχιστεί ενισχυμένη η αντιμετώπισή της με παράλληλη όμωςπροετοιμασία για τη φετινή τουριστική περίοδο, που διαφαίνεται ως η πιο κρίσιμη των τελευταίων δεκαετιών, όπως είπε. Και η οποία τόνισε, θα επηρεάσει καταλυτικά την κοινωνική, οικονομική, και αναπτυξιακή προοπτική των νησθλων . «Η πρόκληση είναι τεράστια, αλλά και η πρόθεση μας, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να πετύχουμε, είναι ισχυρή», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΝΑ. Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα επίσπευσης και ολοκλήρωσης, κατά προτεραιότητα στα νησιά, του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της πανδημίας.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός των παραπάνω ,τα 21 μέλη (Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι) του Δ.Σ. και όλοι σχεδόν οι Δήμαρχοι των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.