Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη συνεδρίαση του (με τηλεδιάσκεψη) την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023, η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για εφαρμογή της πιλοτικής δράσης «Επιδότηση του εισιτηρίου στα αστικά λεωφορεία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας για το σύνολο των συνταξιούχων», έπειτα από την εισήγηση του σχετικού θέματος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά.
Σύμφωνα με την εισήγηση, με στόχο την κοινωνική συνοχή, ξεκίνησε με υπουργικές αποφάσεις, πιλοτικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, την εφαρμογή του μέτρου επιδότησης εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και από την Περιφερειακή Αρχή κρίθηκε αναγκαίο να εφαρμοστεί το εν λόγω μέτρο και στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς (Σύλλογος Συνταξιούχων, Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας, Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας), μετά τις οποίες συναποφασίστηκε η επιδότηση της καινοτόμου δράσης, η οποί θα αφορά όλους τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κάλυψη 25% της δράσης από την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας και κατά 25% από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη εφαρμογή της δράσης.
Η συνολική δαπάνη της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 150.000 €.

Προηγούμενο άρθροΠάνω από 12 εκατομ.ευρώ (!)για πεζοδρόμια στο Δήμο Χανίων
Επόμενο άρθροΚαμία άδεια για τραπεζοκαθίσματα στη νέα Πανεπιστημίου – Ανακαλούνται και οι υφιστάμενες-Χωρίς ” τραπεζάκια έξω” και πολλές πλατείες κ.α