Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαίνισης στο ιστορικό κλειστό γήπεδο του Πλάτωνα στον Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη, και αφορούσαν τις κτιριακές υποδομές και τον αγωνιστικό χώρο.
Το κτίριο, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1970 ως Κλειστή Αίθουσα Γυμναστικής, έχει αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους αθλητικούς χώρους του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη, αφού έχει φιλοξενήσει σημαντικούς αθλητικούς αγώνες.
Ο πιο γνωστός είναι ο αγώνας του Ιωνικού με τον ‘Αρη Θεσσαλονίκης, την περίοδο 1983-84, όπου ο Παναγιώτης Γιαννάκης σημείωσε 73 πόντους (ρεκόρ) έναντι 62 του Νίκου Γκάλη, με τελικό σκορ 113-114 μετά από παράταση.
Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν επισκευαστικές και οικοδομικές, και αφορούσαν την εξωτερική υγρομόνωση και στεγανοποίηση των αποδυτηρίων του κλειστού γηπέδου, ενώ παράλληλα διαμορφώθηκαν και οι εσωτερικοί χώροι όπως γραφεία, αποδυτήρια ομάδων, κλιματισμός, πυρασφάλεια, αποθήκες, τουαλέτες, τουαλέτες ΑμΕΑ, ιατρείο, antidoping control, και επίσης τοποθετήθηκε νέα υδραυλική εγκατάσταση και είδη υγιεινής, καθώς και φωτισμός τεχνολογίας LED.
Στον αγωνιστικό χώρο ενισχύθηκε ο φωτισμός και ανακατασκευάστηκε το ξύλινο δρύινο παρκέ σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε αγορά νέων μπασκετών και νέων ηλεκτρονικών πινάκων, νέο τηλεφωνικό κέντρο και δίκτυο ίντερνετ, δημιουργήθηκε θάλαμος ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης, προστέθηκαν 300 νέα πλαστικά καθίσματα φθάνοντας την χωρητικότητα στις 1046 θέσεις, ενώ δημιουργήθηκαν ράμπες πρόσβασης από ΑμΕΑ στον περιβάλλοντα χώρο.
Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη αναγνωρίζει τις ανάγκες άθλησης της πόλης, προβαίνει συστηματικά σε σημαντικό αριθμό εργασιών και επεμβάσεων στους αθλητικούς χώρους, ενισχύει με νέες υποδομές τους αθλητές ομάδων και κάθε αθλούμενο, και ευελπιστεί να φιλοξενήσει πάλι μεγάλους αγώνες σε εκσυγχρονισμένα γήπεδα διεθνών προδιαγραφών.
Το κόστος των οικοδομικών εργασιών ανήλθε στο ποσό των 430.000 ευρώ, ενώ αυτό των αθλητικών στο ποσό των 142.000 ευρώ, με τις εργασίες να συνεχίζονται με τη διαμόρφωση του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου, προκειμένου να αναδειχθεί το αθλητικό κέντρο του “Πλάτωνα” συνολικά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή.