Πολύς κόσμος – άνοιξη γαρ – πέρασε από το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου -μαλιστα κάποια στιγμή συνέπεσαν από τύχη τρία πούλμαν από την Μαλεσίνα και το Μαρτίνο Φθιώτιδας και την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, το Καρπενήσι!
Έτσι, βοηθούντος του καλού καιρού, οι φίλοι επισκέπτες από την Ευρυτανία, ενημερώθηκαν από την Συντονίστρια του Μουσείου αρχαιολόγο Αμαλία Παπαϊωάννου υπαίθρια και όπως δήλωσαν το ευχαριστήθηκαν καθως είχαν την ευκαιρία να δουν επί τόπου μερικά σημεία δραματικών στιγμών της Σφαγής από τους Γερμανούς Ναζί στις 20 Ιουνίου 1944…Να σημειωθεί ότι το Μουσείο ετοιμάζεται να παρουσιάζει στους επισκέπτες και ξενάγηση –<<οδοιπορικό>> μέσα στο Δίστομο – στα τοποσημα της Σφαγής…που ουσιαστικά είναι τα δύο τρίτα της μαρτυρικής και ιστορικής κωμόπολης.
<< Θα ενημερώσουμε τους δασκάλους και τους καθηγητές σε όλη την Ευρυτανία να συμπεριλάβουν το Δίστομο στις εκπαιδευτικές εκδρομές τους. Το ότι είναι πολύ κοντά και το Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά διευκολύνει να δούμε δύο τόπους μαζί!>>, μας είπαν πολλοί από τους επισκέπτες.
Την ίδια ώρα ο Χρήστος Παπανικολάου ενημέρωνε στην αίθουσα προβολών τους αλλους επισκέπτες- προσκυνητές που είχαν εκδράμει στο Δίστομο από τις δύο κωμοπόλεις της γειτονικής Φθιωτιδας.
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Στο μεταξύ να σημειωθεί ότι ενισχύεται συνεχώς η ( κυρίως ειδικού αντικειμένου : Β’ Π.Π,, κατοχή Ελλάδος, εμφύλιος, εγκλήματα ναζί, διεκδικήσεις κ.α.) βιβλιοθήκη του Μουσείου με αγορές αλλά κυρίως δωρεές ιδιωτών και φορέων. Αυτές τις ημέρες ταξινομούνται βιβλία 7 κυτιων που μας έστειλαν από την Αθήνα φίλοι από τα <<Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας>> -ΑΣΚΙ.

Προηγούμενο άρθροΒγαίνει ανάδοχος για την Πολιτείας Καινοτομίας στον Πειραιά, την πρώτη στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία η 10η ημερίδα Boccia «Νίκος Καπλάνης» στον Δήμο Ιλίου