Με τρία νέα αναισθησιολογικά μηχανήματα και οκτώ αναπνευστήρες βαρέως τύπου που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην πίεση που δέχεται λόγω της πανδημίας του covid-19. Επιπλέον, ανοίγουν άμεσα τρεις νέες αίθουσες χειρουργείων.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που παραβρέθηκε μαζί με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην παράδοση του σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενημερώθηκε από τον διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας Κώστα Γρηγορίου για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και συνομίλησε με τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό που καθημερινά υπερβαίνει εαυτόν στη μάχη κατά της πανδημίας.
«Η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό χωρίς το οποίο όλα τελούν υπό αίρεση και αμφισβήτηση. Στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε το δημόσιο σύστημα υγείας που βγαίνει κερδισμένο και με πλεόνασμα αξιοπιστίας από τη μεγάλη υγειονομική κρίση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, κατευθύνουμε επιπλέον πόρους από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες η προμήθεια νέου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, σε κρίσιμες μονάδες του Νοσοκομείου. Στόχος μας είναι το σύνολο των Νοσοκομείων στη Θεσσαλίας να αποκτήσουν αξιόπιστες και ανθεκτικές υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες της επείγουσας ιατρικής φροντίδας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης των ασθενών» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
Στην παράδοση του νέου εξοπλισμού παραβρέθηκαν ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Σταύρος Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας Κώστας Νούσιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας Νίκος Καραγιάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Γαιτανίδης.