Ο δήμος Καβάλας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2022) για τα Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα και την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων διοργανώνοντας δράσεις συλλογής, Διαλογής στην Πηγή και επίδειξης τρόπων επαναχρησιμοποίησης ρούχων και υποδημάτων.
Οι δράσεις θα λάβουν χώρα στην Πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου από τις 10:00 π.μ. έως και τις 02:00 μ.μ., σε συνεργασία με την EAST – WEST και τη FollowGreen.
Οι πολίτες καλούνται να φέρουν άχρηστα σε αυτούς ρούχα και υποδήματα, τα οποία θα συλλεχθούν επί τόπου σε κατάλληλους κάδους και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τις διαδικασίες Διαλογής στην Πηγή και επαναχρησιμοποίησης των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, μέσω δράσεων επίδειξης.
Οι συλλεγόμενες ποσότητες θα προωθηθούν προς ανακύκλωση ενώ μέρος αυτών θα διατεθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, σε συνεργασία με την EAST – WEST.
Παράλληλα, υπενθυμίζεται το αναπτυγμένο δίκτυο κάδων Διαλογής στην Πηγή ρούχων και υποδημάτων σε όλη την έκταση του Δήμου Καβάλας, το οποίο καλούνται να χρησιμοποιούν οι πολίτες για τη συλλογή τους.

Προηγούμενο άρθροΑνησυχεί ο δήμος Λαυρίου από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση Ρομά-Ζήτησε μέτρα από Θεοδωρικάκο
Επόμενο άρθροΑιτήσεις για επιδοτούμενο πρόγραμμα στο Δήμο Σερρών για ανέργους επιστήμονες