Ο Δήμος Σκύδρας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στο πλαίσιο του Ν. 4819/2021, με βάση τις προδιαγραφές, όρους και τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση «Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» που καθορίστηκαν με την ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887/ 19.11.2021 Απόφαση Υφυπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚ Β΄ 5553).
Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Σκύδρας χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με το ποσό των 37.200,00 € από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα από τον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2022» ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.)»
Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις. Σημειώνεται πως περιοχή παρέμβασης αποτελεί ολόκληρη η περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σκύδρας.
Με αφορμή τα παραπάνω η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου έκανε την εξής δήλωση:
«Επιβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά τις προτεραιότητές μας για τη συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας. Εργαζόμαστε συλλογικά για μια πόλη λειτουργική και ασφαλή για όλους. Στόχος της δημοτικής αρχής μέσω του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας είναι να υλοποιηθούν παρεμβάσεις όπως η αύξηση των ραμπών για αμαξίδια, η διαμόρφωση διαδρομών για άτομα με προβλήματα όρασης, η χωροθέτηση περισσότερων θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ. Συνεχίζουμε με έργα και παρεμβάσεις για την Σκύδρα που μας αξίζει».

Προηγούμενο άρθροΣχολή Γονέων Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου Παιδιού και Οικογένειας στο Δήμο Ιλίου
Επόμενο άρθροΝα ακυρωθούν οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγ.Δημητρίου