Μια όαση πρασίνου με επίκεντρο το σκανδιναβικού και κολεγιακού τύπου 2ου Γυμνασίου δημιουργείται στα Πεύκα, όπου το σχέδιο γενικευμένου πρασινισμού της περιοχής με τις φυτεύσεις εκατοντάδων δένδρων, θάμνων και καλλωπιστικών φυτών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου και του κλειστού Γυμναστηρίου, που πραγματοποιήθηκε έγκαιρα έτσι ώστε να λειτουργήσει τη νέα σχολική περίοδο 2022-2023, τα ειδικά τεχνικά συνεργεία του δήμου ολοκληρώνουν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με τη δημιουργία πεζοδρόμων και κλιμάκων για την ασφαλή πρόσβαση σε αυτό, με ιδιαίτερη πρόνοια για τα άτομα με αναπηρία. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν οι υποδομές για τον πρασινισμό της περιοχής και πέριξ των εγκαταστάσεων του 2ου Γυμνασίου, όπου θα φυτευτούν συνολικά 655 αειθαλή δένδρα και 344 θάμνοι και καλλωπιστικά-αρωματικά φυτά.
Να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός των φυτεύσεων ήταν περιορισμένος αναλογικά με την περιοχή (συνολικά 380 δένδρα και θάμνοι), για να επεκταθεί σε μεγάλη κλίμακα -και σχεδόν να διπλασιαστεί- μετά την επιμονή και τις εντολές του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, δημιουργώντας δεκάδες χώρους για εκατοντάδες φυτεύσεις δένδρων, θάμνων, αρωματικών λουλουδιών, κ.λπ..
«Η περιοχή του Βυζαντίου, όπου κατασκευάστηκε και θα λειτουργήσει το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων, πολύ σύντομα θα είναι όχι μόνο μια περιοχή-θύλακας εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού και θύλακας πρασίνου με τις εκατοντάδες φυτεύσεις που έχουν προγραμματισθεί. Μάλιστα, η επιλογή είναι τέτοια που τα δένδρα θα είναι αειθαλή έτσι ώστε ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες η σχολική κοινότητα να μην στερείται του πρασίνου, ενώ περιμετρικά των εγκαταστάσεων θα προστατεύουν το έδαφος από τις διαβρώσεις λόγω των βροχοπτώσεων», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες, Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, τον χώρο και επιθεώρησε την πορεία των εργασιών.
Το σύγχρονο και βιοκλιματικό 12θέσιο 2ο Γυμνάσιο Πεύκων θα αποτελείται από κλειστό γυμναστήριο αγωνιστικών διαστάσεων, από αίθουσες ειδικών μαθημάτων, εργαστηρίων πληροφορικής, φυσικής, χημείας και ρομποτικής, μουσικής, θεάτρου, καλλιτεχνικών μαθημάτων και πολλαπλών χρήσεων. O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 7.836.300 ευρώ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, ενώ ο σχεδιασμός των φυτεύσεων εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2022, και καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο

Προηγούμενο άρθροΈργα σε κοινότητες της Κατερίνης
Επόμενο άρθροΠροχωράει η κατοχύρωση της Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Διονύσου