Αρχική Πολιτική και Αυτοδιοίκηση Εμπαίζει με « καθυστερήσεις» η κυβέρνηση το δήμο Χαιδαρίου για το αναψυκτήριο...

Εμπαίζει με « καθυστερήσεις» η κυβέρνηση το δήμο Χαιδαρίου για το αναψυκτήριο στη Μονή Δαφνίου


Άρνηση παραχώρησης του τουριστικού περιπτέρου ‘Γιορτή’ στο Δήμο Χαϊδαρίου, συνιστά κατά το βουλευτή του ΜΕΡΙΑ 25, Κρίτωνα Αρσένη, η σημαντική καθυστέρηση από πλευράς υπουργείου Οικονομικού , να υπογράψει τη σχετική απόφαση .
Αυτό τονίζει σε νέα σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή , προς τον υπουργό Οικονομικών και στην οποία αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής :
« Σε συνέχεια προηγούμενης επίκαιρης ερώτησής μου με θέμα «Παραχώρηση χρήσης αναψυκτηρίου Μονής Δαφνίου στο Δήμο» και γραπτής ερώτησης με θέμα «Βοτανικός κήπος Διομήδους, το δημόσιο δάσος έγινε ιδιωτική επιχείρηση;» η οποία από 3.11.2020 παραμένει αναπάντητη, επανέρχομαι στο ζήτημα λόγω της σοβαρότητας και του χρόνιου χαρακτήρα του.
Όπως γνωρίζετε ο ΕΟΤ, με την από 22.9.1997 Σύμβαση Χρησιδανείου, παραχώρησε κατά χρήση στο Δήμο Χαϊδαρίου άνευ ανταλλάγματος και για είκοσι (20) έτη, ήτοι από 19.8.1997 μέχρι 19.8.2017, έκταση εμβαδού 42.800 τ.μ. Η έκταση οριοθετείται μεταξύ της Ιστορικής Μονής Δαφνίου (Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), του Διομήδειου Κήπου και της Ιεράς Οδού. Ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως η έκταση της «Γιορτής» στο σύνολο της δεν μπορεί να πουληθεί, καθώς ο ευρύτερος χώρος έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενος.
Ο υφυπουργός κ. Βεζυρόπουλος δήλωσε πως «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραχωρεί ακίνητα του δημοσίου στην αυτοδιοίκηση, εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προσεγγίζουν με θετική προδιάθεση κάθε αίτημα». Ωστόσο, ένα χρόνο μετά δεν έχει προχωρήσει η υπογραφή του συμφωνητικού παραχώρησης του χώρου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Χαϊδαρίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Δεδομένης της δέσμευσης του υφυπουργού, γιατί δεν προχωράει η παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου ‘Γιορτή’ στο Δήμο και τους πολίτες;».

Exit mobile version