Εν μέσω καλοκαιριού, με τις υψηλές θερμοκρασίες να αποτελούν μια σταθερή απειλή εκδήλωσης πυρκαγιάς, οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά στον προαύλιο χώρο των σχολείων του Ηλιακού Χωριού είναι απαράδεκτες και απολύτως ανησυχητικές.
Οι κάτοικοι μας εκφράζουν καθημερινά την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς, δεν φτάνει που η περιοχή είναι εδώ και χρόνια υποβαθμισμένη και εγκαταλελειμμένη στην τύχη της, η δημοτική Αρχή δεν φροντίζει ούτε για τα στοιχειώδη, ώστε η κατάσταση να μην γίνει περαιτέρω επικίνδυνη. Οι φωτογραφίες που μας έρχονται είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάστασης που επικρατεί. Ξεραμένα φύλλα και σκουπίδια, ακόμα και στις εισόδους των σχολικών δομών, ακαθάριστα οικόπεδα, μπάζα και κλαδιά αφημένα πάνω στα πεζοδρόμια είναι μόνο λίγα από όσα συναντούν οι κάτοικοι. Ίδια εικόνα και στην παρακείμενη οδό Μουστακλή και κανένας δεν εμφανίζεται να δώσει μία λύση.
Γιατί επικρατεί αυτή η εικόνα στις γειτονιές της πόλης;
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τον καθαρισμό των προαύλιων χώρων και οικοπέδων από τα εύφλεκτα υλικά, αν όχι η διοίκηση;
Γιατί δεν έχουν μαζευτεί τα μπάζα και τα κλαδιά από τα πεζοδρόμια;
Σε λίγες ημέρες τα σχολεία θα πρέπει να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές για την σχολική χρονιά που αναμένεται με επιπλέον δυσκολίες και υποχρεώσεις. Η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα είναι απογοητευτική. Δυστυχώς, το αίσθημα ευθύνης απέναντι στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της δημοτικής Αρχής έχει φύγει για διακοπές, πολύ πριν ξεκινήσουν αυτές των δημοτών. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, ως προς την απουσία στην πλήρωση των υποχρεώσεών τους, είναι πάντα απολύτως συνεπείς.

*Ελένη Μανδαμαδιώτου, μέλος της Α’ βάθμιας σχολικής επιτροπής, Χαράλαμπος Καρανάσος, Τακτικό μέλος στο Δ.Σ του ΠΕ.Α.Π

Προηγούμενο άρθροΕκατοντάδες παιδιά πέρασαν αξέχαστες διακοπές στα νησιά με τα «Αθλητικά Μονοπάτια»
Επόμενο άρθροΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Βόλου