Κανένας Δημοτικός Σύμβουλος που εξελέγη με τη δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής , στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας , δεν συμμετέχει πλέον στις Επιτροπές του .
Η παράταξη μετά την καταδίκη και φυλάκιση του επικεφαλής της Ηλία Κασιδιάρη , ουσιαστικά διαλύθηκε . Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της ,πλην της Ουρανίας Μιχαλολιάκου , κόρης του αρχηγού της ΧΑ , ανεξαρτητοποιήθηκαν .
Με την ανεξαρτητοποίηση τους , όμως απώλεσαν αυτόματα και τις θέσεις που κατείχαν στις νευραλγικές Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου , την Οικονομική Επιτροπή και της Ποιότητας Ζωής.

Την « πάτησαν»
Ωστόσο η εναπομείνασα στην παράταξη της Χρυσής Αυγής , Ουρανία Μιχαλολιάκου , δεν έθεσε υποψηφιότητα με την οποία θα καταλάμβανε θέσεις , όπως ορίζει ο σχετικός νόμος .
Αυτή άλλωστε ήταν και η βασική αιτία να απέχουν της ψηφοφορίας οι παρατάξεις « Ανοιχτή Πόλη» , « Αθήνα είσαι Εσύ», « Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και « Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα » που προεξοφλούσαν το αντίθετο , αρνούμενες να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία εκλογής μέλους της Χρυσής Αυγής.
Και αυτό παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , Λευτέρης Σκιαδάς , προιδεάζοντας τους για το τι πρόκειται τελικά να συμβεί.