Έκανε πίσω, ακύρωσε στην πράξη , ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος την πρόκληση-πρόσκληση που του απηύθυνε προ για μια δημόσια μεταξύ τους αναμέτρηση εφ΄όλης της ύλες , τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης « Αγία Βαρβάρα –Δυνατή Πόλη» Μιχάλης Γιάγκας,
Ο κ. Μίχος , όπως καταγγέλλει μ΄ ανακοίνωση του , ο σημαντικότερος αντίπαλος του , κ. Γιάγκας, επέλεξε στο τέλος την τακτική του « στρίβειν δια του αρραβώνος».
«Απαρνήθηκε» ,αναφέρει « την πρόσκληση – πρόκληση για δημόσιο διάλογο» που του είχε απευθύνει..
Ο κ. Γιάγκας στην απάντηση που έστειλε στον κ. Μίχο , τον καταγγέλλει γι αυτή την υπαναχώρηση του , τον κατηγορεί ότι φοβάται μην ακουστεί η αλήθεια και δηλώνει ότι εκείνος επιμένει να διεξαχθεί η συζήτηση.

Η απάντηση
Αναφέρει συγκεκριμένα στην απάντηση του ,προς τον κ. Μίχο , ο επικεφαλής της παράταξης «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»:
« Με προσκαλέσατε – προκαλέσατε, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Μαρτίου, σε δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα της πόλης και μου ζητήσατε μάλιστα να θέσω εγώ τα θέματα.
Ανταποκρίθηκα αμέσως με επιστολή που σας έστειλα στις 24-3-22.
Μου απαντήσατε ότι αυτά μπορούν να συζητηθούν με τους κατοίκους κατά τον απολογισμό των πεπραγμένων σας. Αναιρώντας την πρότασή σας.
ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ. Φοβάστε την αντιπαράθεση. Φοβάστε την αλήθεια.
Προτιμάτε το ασφαλές περιβάλλον του δημοτικού συμβουλίου για να λέτε ό,τι θέλετε, να προσβάλλετε, να υβρίζετε και να φιμώνετε κάθε αντίθετη άποψη.
Τα λόγια σας λοιπόν, ήταν μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν τα εννοούσατε ούτε τα πιστεύατε. Όπως πάντα, κάνετε!
Σημειώνω ότι ο απολογισμός πεπραγμένων, όπου καταφεύγετε, είναι θεσμική διαδικασία. Προβλέπεται από τη νομοθεσία και είστε υποχρεωμένος να τον κάνετε. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσω, ούτε να θέσω εγώ τα θέματα και το πλαίσιο για να γίνει. Εξ άλλου, δεν ήταν αυτό το νόημα της πρόκλησης.
Το τέχνασμα για να αποφύγετε τη συζήτηση δεν αναιρεί την άρνησή σας.
Κρίμα. Εγώ πάντως επιμένω να γίνει αυτό που μου ζητήσατε. Μην αθετείτε τα λόγια σας. Είναι μια ευκαιρία να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι πραγματικά συμβαίνει στην πόλη».