Το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση κάθε τετραγωνικού ελεύθερου δημοσίου χώρου στις γειτονιές, προχωρεί με ταχείς ρυθμούς, με έμφαση στους χώρους που παίζουν και αθλούνται παιδιά, έφηβοι και ενήλικες.
Μετά τις παιδικές χαρές που αναμορφώθηκαν αισθητικά και λειτουργικά με νέο σύγχρονο εξοπλισμό, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προχώρησε και στην ολική ανάπλαση των επτά γηπέδων 5χ5 που διαχειρίζεται.
Οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Θησείο, στο Ρουφ, στο Γουδή, στην Ελληνορώσων, στην Αλεπότρυπα και στα Σεπόλια (στο τέρμα της οδού Αυλώνος), αποδίδονται σύγχρονες και ασφαλείς, στους αθλούμενους κάθε ηλικίας.
Οι εργασίες ανάπλασης αφορούσαν, στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα, των εστιών, του συρματοπλέγματος, των διχτυών οροφής καθώς και των περιμετρικών. Προστέθηκαν για μεγαλύτερη αντοχή συρματόσχοινα στο δίχτυ της οροφής. Βάφτηκαν οι σωλήνες της περίφραξης, το περιμετρικό τοιχίο αλλά και οι κολώνες φωτισμού των γηπέδων. Η χρηματοδότηση του σχεδίου ανάπλασης των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΠΑΝΔΑ έγινε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλησης και Νεολαίας του Δήμου της Αθήνας τηρεί απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν τους δημόσιους χώρους άθλησης για την προστασία των αθλούμενων.
Επιπλέον, λόγω Covid, λαμβάνει και στα γήπεδα 5χ5 όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα υγιεινής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής.
Τα γήπεδα λειτουργούν από Δευτέρα έως Κυριακή και ώρες 09:00 – 22:30 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο 210 3646857.

Προηγούμενο άρθροΜε την «επιθυμία» και των δημάρχων συνεχίζουν να είναι στο «γύψο» τα Δημοτικά Συμβούλια;
Επόμενο άρθροΠρωτοστατούν και στην εθελοντική αιμοδοσία τα Τρίκαλα