Τη διατήρηση των μοναδικής αξίας αρχαίων ευρημάτων στη θέση που βρέθηκαν επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, αλλά και την επιτάχυνση των εργασιών για την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής και των επεκτάσεων του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση της διοίκησης, για να εγκριθεί ομόφωνα από το Σώμα. Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:
«Μετά από τη δημοσιοποίηση του θέματος περί απομάκρυνσης των αρχαιολογικών ευρημάτων από τον χώρο στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό της Θεσσαλονίκης, τις απόψεις και διαμαρτυρίες κορυφαίων προσωπικοτήτων σε Αμερική, Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, τη διατυπωμένη γνώμη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, θεωρούμε ως βέλτιστη λύση την διατήρηση των αρχαιοτήτων εντός του σταθμού και την ταυτόχρονη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών απευθύνει έκκληση προς την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς τον Πρωθυπουργό να αναθεωρήσει την απόφαση για απόσπαση των αρχαιοτήτων.
Ζητούμε την άμεση κατάθεση αίτησης προς την UNESCO για την αναγνώριση του μνημείου ως ‘‘Χώρο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς’’. Πρέπει να αναδειχτεί η ιστορία 2.500 ετών που συνοδεύει αυτήν την πόλη και να ενταχθεί επιτέλους αυτή στον τουριστικό σχεδιασμό της χώρας.
Τέλος επισημαίνουμε την ανάγκη επιτάχυνσης του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της βασικής γραμμής και των επεκτάσεων του ΜΕΤΡΟ στη δυτική πλευρά της πόλης».

Προηγούμενο άρθροΜετά το σεισμό η …γραφειοκρατία και οι κυβερνητικές παραλείψεις το νέο μαρτύριο των σεισμόπληκτων της Κρήτης
Επόμενο άρθροΔεκάδες υπηρεσιακά στελέχη και αιρετοί της Αν. Μακεδονίας Θράκης, ενημερώθηκαν για το νέο ΕΣΠΑ και τις ευκαιρίες για την Τ .Α