Αρχική Δήμοι Εκατοντάδες τεστ κορωνοιού έχει κάνει στους εργαζομένους του , ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Εκατοντάδες τεστ κορωνοιού έχει κάνει στους εργαζομένους του , ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου


Ικανοποιητικές είναι οι ενδείξεις στο δήμο Μοσχάτου , μετά τα επαναλαμβανόμενα τεστ που πραγματοποιούνται προληπτικά στους δημοτικούς υπαλλήλους του .
Στο πιο πρόσφατο (31/3 ) που έγινε σε 35 εργαζομένους του Δήμου στην καθαριότητα , όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.
Είναι σημαντικό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου « ότι δεν υφίστανται έως σήμερα νέα κρούσματα από το ενδοεργασιακό περιβάλλον έχοντας εξαλείψει πλήρως τις εστίες μόλυνσης που υπήρχαν στους χώρους εργασίας και το γεγονός αυτό αποπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα νέα ελάχιστα κρούσματα προκύπτουν, πλέον, από την ενδοοικογενειακή διασπορά που μεταφέρεται και στο εργασιακό περιβάλλον».
Μέχρι τώρα ο Δήμος, εκτός του ΕΟΔΥ, έχει διενεργήσει με δικά του μέσα, περισσότερα από 850 τεστ (μοριακά και rapid test) για τους εργαζόμενους του Δήμου στην καθαριότητα και στο πράσινο, στους διοικητικούς υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών, στις δημοτικές κοινωνικές δομές, στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΑΚΑ και του ΚΔΑΠ μεΑ, στις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τις περιόδους που ήταν ανοικτά), σε κοινωνικές δομές (Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου) όπως και σε αθλητικά σωματεία της πόλης.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε σχετικά:
«Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τον αόρατο εχθρό για την προστασία της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας. Επίσης, ο Δήμος δεν φείδεται σε τίποτα προκειμένου να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την υγεία των εργαζομένων που αποτελούν το κινητήριο μοχλό της λειτουργίας του Δήμου. και των εργαζομένων στο Δήμο μας
Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις με συνέπεια και αυταπάρνηση.
Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα με τη Διεύθυνση Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών για τη διενέργεια rapid τεστ στην πόλη μας την Τρίτη 6 Απριλίου συμβάλλοντας με συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία στην πόλη και στον Δήμο και φυσικά τον ΕΟΔΥ για τη συστηματική μας συνεργασία και την ανταπόκρισή του για ακόμη μια φορά στο αίτημά μας για τη διενέργεια rapid tests στην πόλη μας την ερχόμενη εβδομάδα».

Exit mobile version