Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης – Δομή Γέφυρα, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσε , webinar με θέμα: «ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ».
Το συντονισμό της επιστημονικής ημερίδας είχε ο κ. Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και ο Αρχιμανδρίτης π. Ηρωδίων Ρίζος, εκπρόσωπος Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ. Συμεών.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ο Δρ. Γιώργος Νικολαΐδης, Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας – Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού με θέμα: «Βία κατά των παιδιών – Βία από τα παιδιά: Σύγχρονες προκλήσεις για την προστασία του παιδιού στην Ελλάδα», καθώς και ο Δρ. Φώτης Σπυρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Philips University (Cy), Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Αντιπρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε. με θέμα «Bullying – Το ¨Πρώτο Βήμα¨ στην παραβατικότητα».
Συμμετείχαν 380 άτομα, γονείς, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό στις οποίες απάντησαν οι εισηγητές.
Ο κ. Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανέφερε ότι: «Ήταν μία επιτυχής επιστημονική εκδήλωση για ένα επίκαιρο ζήτημα που συνέβαλε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών που την παρακολούθησαν. Επιδιώκουμε να επαναλάβουμε αντίστοιχες δράσεις με σκοπό να ανταποκριθούμε στις επιμορφωτικές ανάγκες σε κοινωνικά ζητήματα των πολιτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Προηγούμενο άρθροΣυμπαράσταση και εύσημα Ασλάνη στον Καλοκαιρινό
Επόμενο άρθροΔυναμική παρουσία του Βόλου στη Διεθνή έκθεση Τουρισμού HOLIDAY & SPA 2024 στην Σόφια