Ο Δήμαρχος Πειραιά ,Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά , Γιάννης Βοϊδονικόλας παρευρέθηκαν στο Summer Camp 2022, όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες για παιδιά της πόλης .
Το Summer Camp 2022 διοργανώνεται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για παιδιά από 6 έως 14 ετών, διεξάγεται στα Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία σε τρείς περιόδους και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουλίου 2022.
Συνολικά θα συμμετέχουν 480 παιδιά, τα οποία θα ψυχαγωγηθούν με ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, μουσικοκινητική και κουκλοθέατρο.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων ατομικής υγιεινής.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Περάσαμε ένα πολύ όμορφο πρωινό με τα παιδιά στο Summer Camp της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Εκατοντάδες παιδιά απασχολούνται καθημερινά με ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές και αθλητικά δρώμενα. Αποτελεί μια διέξοδος για τους γονείς, αλλά και για τα παιδιά που περνούν δημιουργικά τη μέρα τους έως το μεσημέρι. Το Summer Camp αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες δράσεις του Δήμου και είμαστε χαρούμενοι γιατί όταν υλοποιούμε δράσεις για τα παιδιά, χαμογελάμε διπλά. Σκοπός μας είναι του χρόνου να διευρύνουμε το πρόγραμμα και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες. Συγχαρητήρια στον Γιάννη Βοϊδονικόλα, στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του Summer Camp».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ανέφερε:
«Είδαμε από κοντά με τον Δήμαρχο Πειραιά, τα 120 παιδιά που συμμετέχουν στη δεύτερη περίοδο του Summer Camp της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.
Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε ότι ο θεσμός των Summer Camps καθιερώνεται και στον Πειραιά.
Τα παιδιά επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, μακριά από οθόνες κινητών, υπολογιστών ή άλλων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, παρέα με συνομήλικα παιδάκια, υπό την επίβλεψη άρτια εκπαιδευμένων παιδαγωγών.
Μετά από δυο χρόνια πανδημίας άλλωστε, τα παιδιά μας έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη της δια ζώσης επικοινωνίας και του πραγματικού παιχνιδιού στις «αλάνες» της εποχής μας.
Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών και στόχος μας η δημιουργία στιγμών ξεγνοιασιάς και όμορφων αναμνήσεων για τους μικρούς μας φίλους».

Προηγούμενο άρθροΔιήμερο δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης για την προαγωγή της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας των νέων
Επόμενο άρθροΝέο μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στις Σέρρες