Θετική εξέλιξη έχει σε η πρόταση που υπέβαλε η παράταξη « Ορίζοντες Ηπείρου» στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , για την στήριξη των παραγωγών κλημεντίνης., όπως ανέφερε ο επικεφαλής τα , κ. Ριζόπουλος.
Ο κ. Ριζόπουλος υπενθύμισε την επιστολή που είχε αποστείλει στον αρμόδιο Υπουργό, η οποία συνοδευόταν από οικονομικοτεχνική καταγραφή της κατάστασης αλλά και την προτεινόμενη επιδότηση, την οποία εκπόνησε ο τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής της παράταξης.
Πιο αναλυτικά, οι «Ορίζοντες Ηπείρου», είχαν προτείνει στον Υπουργό επιδότηση σε δύο εναλλακτικές κλίμακες για ιδιοκτήτες αγρών των 15 στρεμμάτων και των 20 στρεμμάτων, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν το 95% των καλλιεργητών.
Ενώ τόνιζαν ότι θα ήταν ακόμη πιο άμεση η ενίσχυση εφόσον η «Κλημεντίνη» εντασσόταν στο πλαίσιο επιδότησης για την αντιμετώπιση του covid-19 το οποίο εγκρίθηκε για την προστασία της ελιάς «Καλαμών».
«Η δεύτερη πρότασή μας βαίνει προς υλοποίηση καθώς έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και βρίσκεται πλέον στο υπουργείο Οικονομικών για υπογραφές. Σε ότι αφορά την πρώτη πρότασή μας, που είναι και πιο δύσκολη να υλοποιηθεί, το ευχάριστο είναι πως το υπουργείο μας ζήτησε διευκρινίσεις για τα ποσά», είπε ο κ. Ριζόπουλος.