Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας για το Παλατάκι. Δεκάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες απαίτησαν να αποδοθεί η έκταση των 140 στρεμμάτων στο Παλατάκι στους κατοίκους ως χώρος πρασίνου, αναψυχής και ανάδειξης της αρχαιολογικής κληρονομιάς της πόλης.
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στο Λιμάνι, η Δήμητρα Βήνη κοινοτική σύμβουλος στην Α Κοινότητα, η Μαρία Ζαχαρία, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Γιάννης Χαραλαμπάκης μέλος ΔΣ του φαρμακευτικού συλλόγου Πειραιά και ο Νίκος Λαγονίκος, κάτοικος της περιοχής. Παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά Δημήτρης Γκερλές ( Πειραιάς για Όλους) και Νίκαιας, Κατερίνα Θωίδου ( Ανταρσία στην Κοκκινιά).
Οι ομιλητές χαρακτήρισαν ” στάχτη στα μάτια” και “χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς” την υποτιθέμενη δωρεά 10 στρεμμάτων από την Cosco. Ο Δήμαρχος αντί να της δίνει μαζί με τον Υφυπ. Ναυτιλίας συγχαρητήρια, πρέπει να διεκδικήσει όλη την έκταση που ανήκει στον Δήμο.
Στις τοποθετήσεις αναφέρθηκαν οι ευθύνες των κυβερνήσεων που πούλησαν τον ΟΛΠ και η αντίθεση στο master plan της κινεζικής πολυεθνικής που περιλαμβάνει και το λιμάνι στην Πειραϊκή. Ο Πειραιάς χρειάζεται λιμάνι δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο για τις ανάγκες του λαού.
Μετά τη συγκέντρωση έγινε ξενάγηση στον αποκλεισμένο με συρματοπλέγματα χώρο από τη Δήμητρα Βήνη και τον Βασίλη Τσελέντη, καθηγητή θαλάσσιου περιβάλλοντος στο Πα.Πει. Φάνηκαν οι τσιμεντωμένες αρχαιότητες αλλά και ότι ο μεγάλος αυτός χώρος μπορεί να δώσει μια βαθειά ανάσα στην τσιμεντούπολη.

Προηγούμενο άρθροΝέα αιμοδοσία στην Αθήνα διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής
Επόμενο άρθρο