Μαζική ήταν η κινητοποίηση που οργάνωσαν η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ , η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΥΜΗΤΤΟΥ και φορείς,συλλογικότητες της Ηλιούπολης στο χώρο προς την είσοδο στο ΚΥΤ, λίγο πιο πάνω από το φανάρι στο τέρμα της Λ. Αργυρουπόλεως. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους γύρω δρόμους.
Κοινή συνισταμένη όλων που συμμετείχαν, ήταν η αντίθεση στην παραμονή και πολύ περισσότερο επαύξηση/επέκταση του ΚΥΤ που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς επίσης και στη δημιουργία νέου νεκροταφείου στον ίδιο χώρο.
Από όλους τους εκπροσώπους των συλλογικοτήτων που τοποθετήθηκαν στη συγκέντρωση, τονίστηκε η ανάγκη της ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών.
“Δεν πρέπει να αφήσουμε τη διαχείριση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, ούτε στη κυβέρνηση αλλά ούτε και στις δημοτικές αρχες, χωρίς τη δική μας δυναμική παρέμβαση” ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
«Η δέσμευση ήταν να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα χωρίς επανάπαυση, οι προσπάθειες για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας», τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση , η δημοτική παράταξη « Δημοκρατική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης –Χρήστος Κορτζίδης» που συμμετείχε στην κινητοποίηση.