Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση των Υπουργών Οικονομικών – Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ολοκληρωμένη ανάπλαση του Κεντρικού Άξονα (Κυπρίων Αγωνιστών) της Πολεοδομικής Ενότητας 14-Νέο Μαρούσι με βιοκλιματικά στοιχεία και έξυπνες εφαρμογές.
Το έργο εντάσσεται στην απόφαση με αριθ. ΥΠΕΝ/ΓΓΧΣΑΠ 46281/37 με τίτλο «Ορισμός Αναθετουσών Αρχών (Β’ Φάση) και άλλων αναγκαίων διαδικασιών για το πρόγραμμα «Άλλες στρατηγικές παρεμβάσεις» (Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου )-ID 16873-που είναι ενταγμένα στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας , Άξονα 1.2- Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας και χωροταξική μεταρρύθμιση.
Η ολοκληρωμένη ανάπλαση του Κεντρικού Άξονα Κυπρίων Αγωνιστών προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0 », το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση-NextGeneration EU.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε σχετικά:
«Η ανάπλαση της Κυπρίων Αγωνιστών, ένα έργο κομβικό για το Νέο Μαρούσι και το σύνολο της ανατολικής πλευράς της πόλης, βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, μετά και την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Με τον κατάλληλο σχεδιασμό και με ώριμες μελέτες πετύχαμε τη συγχρηματοδότηση του έργου, αναγνωρίζοντας η ηγεσία του ΥΠΕΝ τη μητροπολιτικότητα του Αμαρουσίου και το σημαντικό ρόλο του στα Βόρεια Προάστια.
Πλέον ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων γίνεται πράξη.
Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που έχουν ανάγκη οι γειτονιές της πόλης μας για ένα λειτουργικό δημόσιο χώρο, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων», ώστε το Μαρούσι να ανέβει ακόμη πιο ψηλά.»

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Λαμπρινού με τον πρώην Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών
Επόμενο άρθροΧιλιάδες στη συναυλία των Cinematic Orchestra στο κέντρο της Αθήνας