Ξεκίνησε η λειτουργία του αγωγού υδροδότησης του συμπλέγματος των τεχνικών λιμνών του Μητροπολιτικού Πάρκου Α. Τρίτσης.
Ο αγωγός, ο οποίος εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γης 2021, θα μπορεί να εξασφαλίζει 1.000 κυβικά μέτρα νερού σε ημερήσια βάση για την αναβάθμιση και την ενίσχυση του υδάτινου στοιχείου του Μητροπολιτικού Πάρκου.
Η υλοποίηση του έργου του αγωγού από το Πηγάδι Πρέση έγινε με προγραμματική σύμβαση του Φορέα Διαχείρισης με τον Δήμο Ιλίου. Η ενεργοποίηση του αγωγού έγινε παρουσία των Δημάρχων Ιλίου Ν. Ζενέτου, Αγίων Αναργύρων – Καμετερού Σ. Τσίρμπα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκου, του Προέδρου του Δ.Σ. του Φορέα Σ. Ζωγραφάκη, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Φορέα και Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Χ. Αλεξανδράτου, της Γενικής Διευθύντριας του Φορέα Μ. Χατζηαθανασίου, μελών του Δ.Σ. και αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.
Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, καθώς με τη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού εξασφαλίστηκε η υδροδότηση των λιμνών και συνολικά του Πάρκου. Επίσης υπογράμμισε ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης μετεξελίσσεται σε ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, σε ένα χώρο άθλησης, αναψυχής και εκπαίδευσης και ευχαρίστησε τους Δημάρχους και τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης για την αποτελεσματική συνεργασία.
Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι χαρακτήρισαν σημαντική τη σημερινή ημέρα καθώς με τον συγκεκριμένο αγωγό λύνεται το πρόβλημα υδροδότησης του Πάρκου και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη συνδρομή του στην αναβίωση του Πάρκου.
Μετά την ενεργοποίηση του αγωγού πραγματοποιήθηκε επίβλεψη από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, των έργων συντήρησης και ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μητροπολιτικό Πάρκο και έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

Πατούλης
Βρισκόμαστε στο εμβληματικό Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης, για να εγκαινιάσαμε τον αγωγό που δίνει λύση στο βασικό πρόβλημα υδροδότησης του Πάρκου. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, καθώς μετά από χρόνια εγκατάλειψης σημειώνονται σημαντικά βήματα για την ανάπλαση και την αναβίωση του Πάρκου. Με συγκεκριμένα έργα που σχεδιάζουμε ως Περιφέρεια και υλοποιούνται από το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης γυρίζουμε οριστικά σελίδα. Το Πάρκο «Α. Τρίτσης» μπορεί να αποτελέσει έναν πραγματικό πνεύμονα πρασίνου, όχι μόνο για τους κατοίκους των Δήμων Ιλίου και Καματερού – Αγίων Αναργύρων, αλλά και όλων των πολιτών της Αττικής μας. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, έναν χώρο άθλησης, αναψυχής και εκπαίδευσης. Ευχαριστώ τους δύο Δημάρχους, τον κ. Ζενέτο και τον κ. Τσίρμπα, τις υπηρεσίες και τα στελέχη του Φορέα, τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Λεωτσάκο, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Χ. Αλεξανδράτο και όλους όσους συμβάλλουν με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους προκειμένου να γίνει το όραμά μας πράξη. Όλοι μαζί μπορούμε να συνδράμουμε προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «πάρκο ζωής» που θα μπορούν να απολαμβάνουν τα παιδιά μας και όλοι οι πολίτες της Αττικής.
Ζενέτος

Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε να λειτουργούμε ένα έργο άρδευσης. Σήμερα γίνεται ένα μικρό τεχνολογικό βήμα και ένα τεράστιο βήμα για το περιβάλλον και για τους κατοίκους της περιοχής. Θεωρώ ότι με την εξασφάλιση σε ημερήσια βάση 1.000 κυβικών μέτρων νερού, το πάρκο πραγματικά θα αλλάξει όψη. Μπορεί να υπήρξαν καθυστερήσεις δικαιολογημένες γραφειοκρατικές – γιατί όλα δεν γίνονται χωρίς διαδικασίες – ωστόσο είναι μία ευτυχής συγκυρία σήμερα που τελειώσαμε αυτό το έργο και το παραδίδουμε στους κατοίκους της περιοχής, της δυτικής Αθήνας, της Αττικής γενικότερα για να μπορούν να απολαύσουν ένα όμορφο, καθαρό και λειτουργικό Πάρκο. Αυτό οφείλεται στον Περιφερειάρχη μας τον Γιώργο Πατούλη τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω.
Τσίρμπας

Ίσως είναι η σημαντικότερη μέρα των τελευταίων χρόνων για το Πάρκο Τρίτση. Το κρισιμότερο πρόβλημα, αυτό της υδροδότησης, λύνεται. Έγινε ένας αγώνας δρόμου από το νέο φορέα Διαχείρισης του Πάρκου υπό την προσωπική επίβλεψη του Περιφερειάρχη. Αυτό μας χαροποιεί όλους. Σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση και της στεγανοποίηση της λίμνης που εκκρεμεί θεωρώ ότι πολύ σύντομα το Πάρκο θα αποκτήσει τη μορφή που του αξίζει. Ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου τον Περιφερειάρχη για τις προσπάθειές του. Είμαστε όλοι στο πλευρό του για να συνεπικουρήσουμε στο σπουδαίο έργο που κάνει στη Δυτική Αττική. Ευχαριστούμε και ευχόμαστε σύντομα να είμαστε πάλι εδώ για να εγκαινιάσουμε τη λίμνη.
Ζωγραφάκης

Μετά από μεγάλη προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου, της Περιφέρειας, του κ. Πατούλη και των δύο Δημάρχων, σήμερα υλοποιούμε το πρώτο από μία σειρά έργων, όπως βλέπετε, που αναφέρονται στην υδροδότηση των λιμνών. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείτε και άλλα έργα να υλοποιούνται εδώ ώστε τελικά να καταφέρουμε στο τέλος να κάνουμε ένα πάρκο όπως όλοι το έχουμε ονειρευτεί. Ευχαριστώ.