Ξεκινούν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023, οι εγγραφές μαθητών και σπουδαστών στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά για το νέο διδακτικό έτος.
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των Πειραιωτών, το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας λειτουργεί σε δύο περιοχές:
-Στα Μανιάτικα (Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιά), το Ωδείο στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τ.μ., με σύγχρονο εξοπλισμό που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία και εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή της.
-Στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στη στάση του μετρό “Δημοτικό Θέατρο” (Αλκιβιάδου 126, 1ος και 2ος όροφος), στον Πολυχώρο του Ο.Π.Α.Ν., ένα σύγχρονο κτίριο, τμήμα του οποίου έχει διαμορφωθεί ως χώρος μουσικής εκπαίδευσης.
Σημειώνεται πως εξαιρούνται του αντίτιμου της εγγραφής οι παρακάτω κατηγορίες: ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, πολίτες χαμηλού εισοδήματος (έως 10.000 ευρώ).

Τμήματα
Στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:
Κλασικό τμήμα (Βιολί, Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Κλαρινέτο, Μονωδία – Κλασικό τραγούδι, Μελοδραματική, Πιάνο, Σαξόφωνο, Τρομπέτα, Φλάουτο)
Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής (Λαούτο, Ούτι, Ταμπουράς, Μπουζούκι, Παραδοσιακό Βιολί)
Εργαστήρι Λαϊκής Μουσικής (Μπουζούκι, Τραγούδι)
Εργαστήρι Μοντέρνας Μουσικής (Ακουστική – Ηλεκτρική Κιθάρα, Αρμόνιο, Ντραμς)
Τμήμα Ανώτερων Θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση, Σύνθεση)
Βυζαντινή Μουσική
Μουσικοκινητική Αγωγή (για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, σύμφωνα με το Σύστημα Orff)
Τμήμα Υποχρεωτικών Θεωρητικών (Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία)
Τμήμα προετοιμασίας για εισαγωγή στα Μουσικά σχολεία και Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι.
Τμήμα Μουσικής Δωματίου
Τμήμα Μουσικών Συνόλων
Τμήμα Μαθητικής Χορωδίας
Σημειώνεται ότι τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά, ενώ τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

Μώραλης
Ο Δήμαρχος Πειραιά ,Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:«Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά αποτελεί έναν Οργανισμό με μεγάλη προσφορά στην καλλιτεχνική μουσική παιδεία στην πόλη μας, αλλά και ευρύτερα. Σχεδόν τρεις δεκαετίες στέκεται στην πρώτη γραμμή παρέχοντας υψηλού επιπέδου σπουδές σε όλα τα είδη της μουσικής και σε όλα τα βασικά μουσικά όργανα. Ταυτόχρονα το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο αποτελεί μία κυψέλη παραγωγής πολιτισμού, με έντονη παρουσία στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι λειτουργεί και παράρτημα του Ωδείου στο κέντρο της πόλης. Καλούμε όλους τους νέους που ενδιαφέρονται για μουσικές σπουδές να εμπιστευτούν το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο και τους εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά».
Βουράκης

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:
«Αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο, τη δραστηριότητα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, καθώς πιστεύουμε και επενδύουμε στην αξία της ποιοτικής μουσικής εκπαίδευσης. Φέτος, πήραμε τρεις νέες πρωτοβουλίες:
Πρώτον, ενισχύουμε το παράρτημα στο κέντρο της πόλης μας, προσφέροντας πλέον όλα τα διδακτικά αντικείμενα του Ωδείου στις ειδικά ανακαινισμένες αίθουσες που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο με τη διοίκηση του Οργανισμού.
Δεύτερον, αποφασίσαμε να διευρύνουμε την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά. Κι αυτό όχι μόνο γιατί τα αποτελέσματα που έχει παρουσιάσει ως τώρα είναι εξαιρετικά αλλά και γιατί πιστεύουμε πως ακούγοντας κάποιος τους ταλαντούχους νέους μας και θαυμάζοντας τη δουλειά και την προσπάθειά τους, το κοινό έρχεται πιο κοντά στον κόσμο της μουσικής.
Τρίτον, από τον Οκτώβριο ξεκινάμε τη συγκρότηση Μικτής Χορωδίας, δηλαδή ενός φωνητικού συνόλου στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν δημότες μας, γονείς μαθητών, αλλά και ενήλικοι σπουδαστές μας, δωρεάν και κατόπιν ακρόασης.
Τέλος, έχουμε μεριμνήσει για δημότες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και γι’ αυτό, κατά το νέο διδακτικό έτος θα δοθούν δέκα υποτροφίες φοίτησης σε αριστούχους και χαμηλού εισοδήματος σπουδαστές, που θα καλύπτουν έως και το 100% των διδάκτρων. Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους Πειραιώτες, παλιούς και κυρίως νέους σπουδαστές, να επικοινωνήσουν με το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, τώρα που ξεκινούν οι εγγραφές».
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά κ. Βασίλης Μαστοράκης, ενόψει της έναρξης των εγγραφών, αναφέρει:
«Κάθε νέα χρονιά, χτίζουμε κάτι περισσότερο, κάτι καινούργιο, πέρα από την αυτονόητη ποιοτική λειτουργία των σχολών βασικών οργάνων (πιάνου, κιθάρας, πνευστών κ.α.).
Ευελπιστούμε ότι η παρουσία του Ωδείου μας στην πολιτιστική ζωή της πόλης θα είναι ακόμη μεγαλύτερη φέτος. Άλλωστε το δείγμα της δουλειάς μας, πιστεύουμε ότι φάνηκε πάλι, μόλις η ζωή μας επανήλθε μετά την πανδημία με τις πολλαπλές εμφανίσεις σπουδαστών και καθηγητών σε όλους τους χώρους του Πειραιά.
Πέρα από τα ατομικά μαθήματα κλασικής, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετέχουν δωρεάν – κατόπιν ακρόασης – στα μουσικά μας σύνολα, δηλαδή την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, την Κιθαριστική Ορχήστρα και τη Παιδική Χορωδία».
Πληροφορίες για εγγραφές παρέχονται από τη γραμματεία που λειτουργεί και στα δύο κτίρια του Π.Μ.Κ.Π.
Στοιχεία και ώρες επικοινωνίας:
Π.Μ.Κ.Π.: Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιά
10.00 – 20.00, Δευτέρα με Παρασκευή
Tηλ.: 210 4205 663
Μουσικό Εργαστήρι: Αλκιβιάδου 126, Πειραιάς
15:00 – 20:00 Δευτέρα με Παρασκευή
Τηλ.: 210 4111 297
dimotikoodeiopeiraia@gmail.com

Αρχική


Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Βασίλης Μαστοράκης
Διεύθυνση Μουσικών Εργαστηρίων: Στέλιος Γκόλγκαρη

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι εγγραφές για τη Δημιουργική και Καλλιτεχνική Απασχόληση στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Επόμενο άρθροΑναβαθμίζονται ενεργειακά το Δημαρχείο Μεγάρων και το 2ο Δημ.Σχολείο