Βαρύ είναι το πένθος για την Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για το δήμο Αγ. Αναργύρων από την απώλεια ενός από τους σημαντικότερους δημάρχους της μεταπολίτευσης, του Νίκου Ταμπακίδη.
Ο Νίκος Ταμπακίδης, υπήρξε ο αναμορφωτής των Αγ. Αναργύρων.Επί της δημαρχιακής θητεία του, ο δήμος απέκτησε όλες εκείνες τις σύγχρονες υποδομές ,που τον κατέστησαν πρότυπο όχι μόνο για τη Δυτική Αθήνα αλλά και για όλο το Λεκανοπέδιο.
Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 , ο Νίκος Ταμπακίδης, είχε εξασφαλίσει ΟΛΑ τα σχολεία του δήμου να είναι πρωινά όταν σχεδόν σ΄ΟΛΟΥΣ τους δήμους της χώρας είχαν ” διπλοβάρδιες”.
Από τότε ο μικρός δήμος των Αγίων Αναργύρων είχε ιδιόκτητα ΚΑΠΗ πλήρως εξοπλισμένα – με υπερσύγχρονες κουζίνες και τραπεζαρίες όπου έτρωγαν τα μέλη τους- αλλά και με …πολυθρόνες μασάζ!
Επίσης ο δήμος Αγ. Αναργύρων, από τότε ήταν ο μοναδικός δήμος με βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων σ΄όλη την έκταση του.
Το κυριότερο όμως , ο Νίκος Ταμπακίδης , διακρίθηκε στον ευρωπαικό του ρόλο , ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης στο Κογκρέσο των Ευρωπαικών Περιφερειών.Μαζί με τον γνωστό σ΄όλους μας , τα μετέπειτα χρόνια , Σόιμπλε ( τότε ήταν επικεφαλής γερμανικού κρατιδίου ) και τον πρώην γάλο πρόεδρο Ζισκάρ Ντ΄Εσταίν ( τότε ήταν δήμαρχος).
Από τη θέση του αυτή πέτυχε το μοναδικό που μέχρι τώρα έχει γίνει στην Ελλάδα, την υπογειοποίηση ΟΛΟΥ του σιδηροδρομικού δικτύου που διαπερνούσε το δήμο του και τον διαχώριζε στα δυο.
Κάτι που κανείς δήμαρχος ή δήμος δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Ούτε καν δήμαρχοι , όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος , παρά την υποστήριξη που είχαν και το πολιτικό τους εκτόπισμα.
Επίσης από τη θέση αυτή αντλούσε σημαντικά κεφάλαια για άλλα έργα και δράσεις , όπως η μοναδική δημοτική σχολή σ΄όλη την Ελλάδα , που εκπαίδευε τεχνίτες για την κατασκευή -συντήρηση ηλιακών συστημάτων.

Προηγούμενο άρθροΕκφυλισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας καταγγέλλει “Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής”
Επόμενο άρθρο