Ο δήμαρχος Σιντικής,Γεώργιος Τάτσιος , “|αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα Λουτρά Σιδηροκάστρου από την κακή διαχείριση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ανέλαβε”, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου , ” να κινήσει γρήγορα τις διαδικασίες για την εκ νέου νόμιμη και ασφαλή λειτουργία τους”.
Στο πλαίσιο αυτό , πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Τουρισμού ,Έλενα Ράπτη όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα για την άμεση επαναλειτουργία της εν λόγω Μονάδας Ιαματικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου , ” η ανταπόκριση της υφυπουργού ήταν άμεση. Προκάλεσε σύσκεψη με την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) Αλεξάνδρα Παπαλιάκου, η οποία επικρότησε την απόφαση του ΔΣ της ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΔΑΕ να ανασταλεί η λειτουργία των Λουτρών, καθώς όπως εμφατικά επεσήμανε λειτουργούσαν παράνομα αφού η Μονάδα είχε απολέσει το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας! Ζητήθηκαν εξηγήσεις σχετικά με τις παραλείψεις στην έως τώρα λειτουργία των Λουτρών που επισύρουν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες! Οι παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού εξήραν τα αντανακλαστικά της νέας Δημοτικής Αρχής για εναρμόνιση με την κείμενη Νομοθεσία και αξιολογώντας θετικά την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η συγκεκριμένη κρίση δρομολογήθηκαν οι ενέργειες για την έκδοση νέου Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.
Με αφορμή την έκτακτη συνάντηση με την κυρία Ράπτη δεν χάθηκε η ευκαιρία να γίνει λεπτομερής παρουσίαση των δυνατοτήτων και τον σχεδιασμό της νέας Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σιντικής.
Η υφυπουργός εντυπωσιάστηκε τόσο με την έμφαση η οποία δίνεται πλέον στην ανάπτυξη του Τουρισμού στην Σιντική όσο και με τις δράσεις που προγραμματίζονται σε όλη τη διάρκεια του έτους. Δρομολογήθηκε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων”.

Προηγούμενο άρθροΜαθήματα ευτυχίας για παιδιά και εφήβους στη Δημοτική βιβλιοθήκη Αχαρνών
Επόμενο άρθροΤην πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ παρουσίασε στο Κιλκίς ο Τζιτζικώστας