Σύσκεψη για την διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Εύβοια και τη Φθιώτιδα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων υπό τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τη συμμετοχή του Βουλευτή Εύβοιας, κ. Θανάση Σεμπίλη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκου, του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ, κ. Γιώργου Ζερβού, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού, του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδος και Δημάρχου Καρπενησίου, κ. Νίκου Σουλιώτη, του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Λαμιέων, κ. Θύμιου Καραΐσκου και της Δημάρχου Χαλκιδέων, κ. Ελένης Βάκα.
«Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδος. Τα δύο έργα ΧΥΤΥ Λαμίας και Χαλκίδας θα γίνουν οπωσδήποτε. Η ένταξή τους θα γίνει άμεσα και η χρηματοδότησή τους θα εξασφαλιστεί», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Σπανός
«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την πολύ ισχυρή βούληση ένταξης δύο μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων με δημόσια χρηματοδότηση στη Στερεά Ελλάδα, των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Λαμίας και Χαλκίδας.
Είναι μια απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα και προς τούτο θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά ούτως ώστε αυτό να γίνει σύντομα πράξη». δήλωσε ο Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Σουλιώτης
«Με μεγάλη χαρά συναντήσαμε τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη, ο οποίος άκουσε το δίκαιο αίτημά μας και ανταποκρίθηκε θετικά με την παρέμβασή του για να προχωρήσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα στην ένταξη των δύο μεγάλων έργων που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων Στερεάς Ελλάδος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και είμαστε δίπλα στον Υπουργό και στο Υπουργείο για οποιαδήποτε συνεργασία ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι μας» τόνισε ο Νίκος Σουλιώτης, Δήμαρχος Καρπενησίου, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδος.

Βάκα
Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη γιατί σήμερα επιτέλους έδειξε ένα φως στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο της Χαλκίδας αυτή τη στιγμή. Διότι αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα πανελλαδικά ίσως. Αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε χιλιάδες τόνους ετησίως απορριμμάτων χωρίς να είχαμε διέξοδο με την ένταξη της ΜΕΑ ΧΥΤΥ Χαλκίδας.
Σήμερα λοιπόν ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι με την έκδοση της ΑΕΠΟ θα φροντίσει να ενταχθεί για χρηματοδότηση η ΜΕΑ -ΧΥΤΥ Χαλκίδας, ούτως ώστε να μπορούμε να κάνουμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό για να λύσουμε το πρόβλημά μας», υπογράμμισε η Ελένη Βάκα, Δήμαρχος Χαλκιδέων.,

Καραΐσκος
«Σήμερα στη συνάντηση ουσίας και εργασίας που είχαμε με τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, φάνηκε καθαρά πόσο πρακτικός άνθρωπος είναι ο Υπουργός, ο οποίος μπορεί όταν έχει την πολιτική βούληση και θέληση να βοηθήσει τον φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων να λύσει το πρόβλημα. Και βαίνουμε προς τη λύση ενός προβλήματος το οποίο είναι χρόνιο για το φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Δεσμεύτηκε ο Υπουργός και έδειξε ότι έχει τα αντανακλαστικά και τη βούληση αυτή να ξεπεράσει διάφορες υπηρεσιακές ερμηνείες, οι οποίες μπορεί να είναι εσφαλμένες ή μπορεί να είναι ορθές, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο, όπως είπε, ώστε να γίνει η ένταξη των δύο μεγάλων έργων, τα οποία είναι αναγκαία για τη διαχείριση των αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδας.
Θέλω να τον ευχαριστήσω ειλικρινά από τη καρδιά μου που είχε τη θέληση και τη βούληση να σταθεί στο πρόβλημα με γενναιότητα, με παρρησία και με αποτελεσματικότητα για να είμαστε εδώ να μιλάμε σήμερα για μία λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο αφορά όλους μας», δήλωσε Θύμιος Καραΐσκος, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Λαμιέων.

Προηγούμενο άρθροΜπήκε οριστικά στα « σκαριά» η κατασκευή του Νέου Παραλιακού Οδικού Άξονα Μαραθώνα-Ωρωπού
Επόμενο άρθρο«Αδελφοί» Δήμοι πλέον Λαυρεωτική και Cascais Πορτογαλίας