Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Αθηναίων και η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, υλοποιούν ένα πλέγμα δράσεων για την προστασία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.
Από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, τα Δημοτικά Ιατρεία της πρωτεύουσας θα πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε όσους πολίτες το επιθυμούν.
Σε όλα τα δημοτικά ιατρεία θα τηρηθούν αυστηρά οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες (θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χρήση μάσκας-γαντιών και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας), ενώ οι ενδιαφερόμενοι για να υποβληθούν σε οποιαδήποτε προληπτική εξέταση θα πρέπει πρώτα να έχουν κλείσει τηλεφωνικά ραντεβού, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.
Παράλληλα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 17.00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία (webinar) με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων ιατρών, οι οποίοι θα αναλύσουν θέματα σχετικά με τις νεοπλασίες και την αντιμετώπισή τους, όπως επίσης και ψυχολόγου, καθώς το ψυχολογικό αποτύπωμα της νόσου στον ασθενή και στο περιβάλλον του χρειάζεται ιδιαίτερους χειρισμούς.
1ο Δημοτικό Ιατρείο: Τεστ Παπ,Κλινική εξέταση για προστάτη, Δερματολογική εξέταση για έλεγχο σπίλων (Σόλωνος 78, τηλ 2103626587)
2ο Δημοτικό Ιατρείο : Τεστ Παπ (Φανοσθένους& Φρειδερίκου Σμιθ,Ν. Κόσμος)

4ο Δημοτικό Ιατρείο : Τεστ Παπ ( Προποντίδος & Αγ. Σοφίας 110, Κολωνός -2105121921)

6ο Δημοτικό Ιατρείο: Τεστ Παπ ( Χανίων 4β, Κυψέλη ,2108836200)

Στο διαδικτυακό webinar θα συμμετέχουν:
Φιλόπουλος Ευάγγελος: Χειρουργός, τ. Δ/ντής Χειρουργικής Κλινικής Mαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Θέμα: Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή μας
Δρ. Καλαμπόκας Εμμανουήλ: Μαιευτήρ – Χειρουργός Γυναικολόγος MSc, PhD, Ειδικός στη Γυναικολογική Ογκολογία (RCOG), Αντιδήμαρχος Υγείας & Παιδείας Δήμου Αθηναίων.
Θέμα: Οι σύγχρονες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου
Δρ. Μάρκος Καραβιτάκης: MD, MSc, PhD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος, Ειδικός στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική, As. Member European Association of Urology Guidelines Office – Patient Information Working Group
Δρ. Φιλίππα Κολοκοτρώνη, Ψυχολόγος Υγείας, PhD, Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Ο Άγιος Σάββας”.
Θέμα: Η ψυχοκοινωνική διάσταση του καρκίνου