Ο Σύλλογος Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου “Άγιοι Ανάργυροι”παρέχει την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στο Κέντρο Μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια) τον ειδικό ψηφιακό μαστογρόφo του για εξέταση των γυναικών-μελών του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αχαρνών.
Επιπλέον, θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς και επιστροφής των γυναικών με mini-bus με σημείο εκκίνησης την Εθνική Τράπεζα στην Πλατεία Καράβου στις 08:30 το πρωί.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
1. Ηλικία 40-69 ετών
2. Να έχει περάσει 1 χρόνος από την προηγούμενη μαστογραφία, και να την έχουν μαζί τους εάν αυτό είναι δυνατόν.
3. Να έχουν μαζί ταυτότητα και ΑΜΚΑ
4. Να φορούν μάσκα
5. Να μην έχουν νοσήσει στο παρελθόν από Καρκίνο του Μαστού
Πληροφορίες – Ραντεβού στα τηλέφωνα 210-2478505
Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι» συνεργάζονται από τον Οκτώβριο 2012 για την παροχή δωρεάν μαστογραφιών σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες. Μέχρι σήμερα έχουν εξετασθεί περισσότερες από 3.500 γυναίκες σε πάνω από 50 Δήμους της Αττικής και των κοντινών νομών, ηλικίας 40-69 ετών.
Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας.
Η προμήθεια του CD ύψους 5€ για κάθε γυναίκα είναι υποχρεωτική με σκοπό τόσο για το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου να καλύψει τα δυσβάσταχτα κόστη για το πρόγραμμα, όσο και για τις γυναίκες να έχουν την μαστογραφία στο αρχείο τους για μελλοντική ενημέρωση των γιατρών τους.
Με αυτή τη συμβολική βοήθεια επιτυγχάνεται η στήριξη και η συνέχιση του Προγράμματος Μαστογραφιών, η οποία όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τον αριθμό των γυναικών που έχουν εξεταστεί αλλά και των αριθμό των υπόπτων/θετικών αποτελεσμάτων που έχουν βρεθεί και έχουν παραπεμφθεί στους γιατρούς του Νοσοκομείου για περαιτέρω εξετάσεις διάγνωσης και θεραπείας, μας τονίζει πόσο σημαντική είναι η βοήθεια αυτή.

Προηγούμενο άρθροΝέα διανομή τροφίμων στο δήμο Ζηρού
Επόμενο άρθροΜε 18 θέματα η νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών