Ο Δήμος Μοσχάτου -Ταύρου, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας συμμετέχει στο Πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» που υλοποιείται από το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη.
Η ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους άνδρες του Δήμου , ηλικίας από 40 ως 70 ετών, να εξεταστούν ΔΩΡΕΑΝ με αιματολογικό έλεγχο (PSA) και κλινική εξέταση (ψηλάφηση, υπερηχοτομογράφημα, κ.λ.π) στο «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν έως και τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2022, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 15:00, με το εργαστήριο στο τηλέφωνο 210 3643723 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
Προκειμένου να προγραμματιστεί μία όσο το δυνατόν πιο άρτια από κάθε άποψη, προσφερόμενη υπηρεσία, σας παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας.
Η ενημέρωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων θα γίνεται ταχυδρομικώς με προσωπική επιστολή.
Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητος περαιτέρω έλεγχος, οι εξετασθέντες θα κληθούν και πάλι για συμπληρωματικές εξετάσεις, που θα πραγματοποιηθούν επίσης δωρεάν, στο ουρολογικό ιατρείο του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των ανδρών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε σχετικά: «Η δράση αυτή συμπληρώνει τη δράση προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου που ξεκίνησε φέτος με αφορμή την ημέρα της γυναίκας με δωρεάν μαστογραφίες και τεστ Παπανικολάου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Θεωρώντας πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη θεραπεία, ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά και να πραγματοποιήσουν δωρεάν προσυμπτωματικό έλεγχο για τη διατήρηση και προστασία της υγείας τους».

Προηγούμενο άρθροΑπό το …μέλλον παιδικές χαρές στο δήμο Ραφήνας
Επόμενο άρθροΣτη Βουλή οι « καρμανιόλες» του οδικού δικτύου του νομού Ηρακλείου