Την φωνή του με δεκάδες άλλους φορείς ανά την χώρα και με την Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ένωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων , ζητώντας την διατήρηση της αυτοτέλειας του ΚΕΘΕΑ και των προγραμμάτων απεξάρτησης που υλοποιεί.
Στη συνεδρίαση του σώματος, εκ μέρους του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, η κ. Αικατερίνη Διαμάντη ανέλυσε σημεία από το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και ζήτησε την στήριξη ώστε να διατηρηθεί το Κέντρο ως έχει σήμερα.
Εκ μέρους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» η δημοτική σύμβουλος Σοφία Μαρκούλα που είναι και Πρόεδρος στη Σχεδία, ανέφερε στη συνεδρίαση ότι το νομοσχέδιο πέρα από την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ, προβλέπει και την κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης μεταξύ και των οποίων η «Σχεδία».
Η κ. Μαρκούλα υπογράμμισε ότι «τα Κέντρα αποτελούν πυλώνες της πρόληψης και έχουν αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες» και συμπλήρωσε ότι η εξέλιξη αυτή κλείνει αναίτια 75 κέντρα σε όλη τη χώρα αφήνοντας τεράστια κενά και στερώντας σημαντικές υπηρεσίες από τις τοπικές κοινωνίες.
Ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Γιάννης Παπαχρήστου αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του Κέντρου και τόνισε ότι η ενοποίηση όλων των προγραμμάτων σε έναν οργανισμό με έδρα στην Αθήνα αποκόπτει τη σχέση με την κοινωνία, την ομάδα, τον θεραπευτή. «Το ΚΕΘΕΑ κλείνει, μετά από 40 χρόνια με μία τέτοια ιστορία και προσφορά θα κατεβάσει τις ταμπέλες. Αυτό αφορά όλη την κοινωνία» υπογράμμισε.
Συμπλήρωσε πως το πρόβλημα της εξάρτησης είναι πολυπαραγοντικό και χρειάζονται όλα τα προγράμματα και οι θεραπευτικές προσεγγίσεις σε όλη την Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι ο Δήμος είναι υποστηρικτής του ΚΕΘΕΑ διαχρονικά και η παρουσία του είναι πολύ σημαντική και χρήσιμη στην περιοχή.
Με βάση όλες τις τοποθετήσεις που έγιναν από το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθετήθηκε το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου για την διατήρηση του ΚΕΘΕΑ και με την προσθήκη για διατήρηση και των Κέντρων Πρόληψης.

Προηγούμενο άρθρο“Μην το πετάς, χάρισέ το!” στη Σαλαμίνα
Επόμενο άρθροΑποκτά ηλεκτρικά οχήματα και ο δήμος Δελφών