Δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα η Δημοτική Αρχή Κάρναβου , καταγγέλλει ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας και επικεφαλής σήμερα της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης , στο Δημοτικό Συμβούλιο , Κώστας Ασκούνης .
Σ΄ανακοίνωση του , με τον χαρακτηριστικό –αποκαλυπτικό τίτλο « Ένας φωτογράφος για όλες τις δουλειές» κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Κάρναβου ότι επεδίωξε να δώσει με απευθείας ανάθεση σε «ημέτερο» , φωτογράφο στο επάγγελμα , μέρος από τις υπηρεσίες του …νεκροταφείο.
Συγκεκριμένα , αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Κοιμητηρίου « ξεπερνώντας κάθε όριο, εισηγήθηκε την απευθείας ανάθεση προμήθειας για είδη μνημείων (καντήλια, βάζα, κ.ά.) αξίας 17.831€, σε επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος «συμπτωματικά» είναι και ο προσωπικός φωτογράφος του κ. Κάρναβου».
Μάλιστα , όπως αναφέρει , «στον ίδιο επαγγελματία φωτογράφο ,την ίδια ημέρα εισηγήθηκε και την απευθείας ανάθεση γραφικών τεχνών – εκτυπώσεων ποσού 3.268€».
Και διερωτάται ο κ. Ασκούνης , πως γίνεται « ένας επαγγελματίας φωτογράφος να έχει σχέση με καντήλια, σταυρούς και εκτυπώσεις» Αυτό τονίζει , «μόνο η φαντασία του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης μπορεί να εξηγήσει».
Σύμφωνα δε με την καταγγελία του κ. Ασκούνη , επιδιώχτηκαν « όλα αυτά , χωρίς να υπάρχουν άλλες προσφορές!»
«Αναρωτιόμαστε, αναφέρει ο πρώην δήμαρχος, γιατί ο φωτογράφος δεν έχει αναλάβει ακόμα και τον στολισμό του Κοιμητηρίου, αλλά ξεχάσαμε εκεί υπάρχει άλλος πιο ισχυρός εργολάβος» επισημαίνει με νόημα.
Τελικά , μετά την έντονη αντίδραση της παράταξης Ασκούνης , ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης αναγκάστηκε « να αποσύρει το πρώτο θέμα και να ξανασκεφτεί, όπως είπε, τι θα κάνει με τις γραφικές τέχνες – εκτυπώσεις¨
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας τον καλεί , « να σταματήσει τις προκλητικές και πέρα από κάθε δεοντολογία απευθείας αναθέσεις σε άσχετους επαγγελματίες, όποια σχέση κι αν τους συνδέει.
Σε μια κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία, τέτοιες ενέργειες προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα.
Τα χρήματα των δημοτών δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετούν τις προεκλογικές ή μετεκλογικές υποχρεώσεις της Διοίκησης.Φτάνει πια »τονίζει,καταλήγοντας η σχετική ανακοίνωση.