Αγάπη, ανθρωπιά, αισιοδοξία, ελπίδα, προσφορά, ανιδιοτέλεια, κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία. Παράλληλα, καθήκον και υποχρέωση.
Τα δικά τους ηχηρά μηνύματα έστειλαν 536 μικροί και μεγάλοι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι συμμετείχαν στην δεύτερη τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς 2022, που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.
Και με παρακαταθήκη τη μεγάλη αυτή προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, οι Υπηρεσίες του δήμου ξεκίνησαν αμέσως την προετοιμασία για την έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία του Αυγούστου, καθώς στην καρδιά του καλοκαιριού οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ μεγάλες, όπως και η έλλειψή του από τα νοσοκομεία είναι τραγική.
Η έκτακτη αυτή εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Αυγούστου, στις Συκιές και στη Νεάπολη αντίστοιχα.
Στην Εκστρατεία Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 18 Ιουνίου από τη Δ.Ε. Πεύκων, για να ολοκληρωθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου στη Δ.Ε. Νεάπολης, με ενδιάμεσο τετραήμερο σταθμό στη Δ.Ε. Συκεών, αλλά και τη Δ.Ε. Αγ. Παύλου, συμμετείχαν 537 εθελοντές αιμοδότες, έναντι 451 στην αντίστοιχη περσινή, σημειώνοντας αύξηση 18,84%.
Κλιμάκια του δήμου και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής είχαν φροντίσει όλες τις προηγούμενες ημέρες να μοιράσουν ενημερωτικά έντυπα στην περιοχή, ενώ η προσέλευση των εθελοντών και εθελοντριών γινόταν μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του Covid-19.
Ταυτόχρονα, ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, αλλά και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ενημέρωναν τους εθελοντές για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών, βλαστοκυττάρων και την εγγραφή τους στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αυξημένος ο αριθμός των νέων εγγραφών εθελοντών δοτών μυελού των οστών, οι οποίοι ανήλθαν σε 13 άτομα.
Παράλληλα, ιδιαίτερα αισθητή υπήρξε η συμμετοχή των εθελοντών της ΕΔΟΜΑΚ, στελεχών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου και στελεχών της Ουκρανικής κοινότητας Θεσσαλονίκης μαζί με τον πρόεδρο Νικόλαο Κοσίτσκι. «Για την ΕΔΟΜΑΚ κάθε εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας είναι γιορτή, από την οποία δεν μπορούμε να απουσιάζουμε. Έτσι και τώρα με χαρά τα μέλη μας οι εθελοντές έδωσαν λίγες σταγόνες από το αίμα τους προσφέροντας πολλές μα πάρα πολλές σταγόνες ελπίδας στον συνάνθρωπό μας», δηλώνει ο Στέλιος Βαϊρλής, πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, που βρίσκεται συνεχώς και δυναμικά στο πλευρό της κοινωνίας.
«Ευχαριστούμε τους εθελοντές και τις εθελόντριες…»
«Ως δήμος έχουμε αποδείξει ότι ο δρόμος που ανοίξαμε και ακολουθούμε έχει ξεκάθαρη στόχευση. Απαντούμε στις κρίσεις, σε κάθε είδους κρίσεις, με την αλληλεγγύη των πολιτών. Όσες φορές κι αν ευχαριστήσουμε τους εθελοντές αιμοδότες, λίγες θα είναι. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη», επισημαίνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου.
«Η καρδιά της κοινωνικής προσφοράς, της κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και ευσυνειδησίας, της ανθρωπιάς, της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης χτυπάει εδώ και χρόνια δυνατά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Γιατί οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ και η προσφορά ζωής και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας δεν γνωρίζει περιορισμούς.
Ο αγώνας είναι διαρκής και χρειάζεται συμμάχους», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, «συγχαίροντας και ευχαριστώντας από καρδιάς όλους και όλες, παλιούς και νέους εθελοντές που ανταποκρίνεστε σταθερά στο κάλεσμά μας».
Παράλληλα, τονίζει ότι «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αποτελεί ίσως τον μοναδικό δήμο που στην πορεία του χρόνου έχει να επιδείξει τόσο πλούσιο έργο και αξιοζήλευτη δράση στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διατηρώντας τη μεγαλύτερη Δημοτική Τράπεζα Αίματος στη χώρα μας, όπως και τους μεγαλύτερους αριθμούς σε δωρητές οργάνων σώματος, σε δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων.
Κι αυτό είναι αποτέλεσμα σταθερών και συνεπών δυναμικών εκστρατειών, οι οποίες επεκτείνονται στη δωρεά οργάνων σώματος, βλαστοκυττάρων, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών, επιτυγχάνοντας να ευαισθητοποιούμε και να κινητοποιούμε ετησίως χιλιάδες συμπολιτών και συνδημοτών μας κατά τις τρεις τακτικές αλλά και στις έκτακτες αιμοδοσίες που διοργανώνουμε με τη στενή και αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς».
Κι αυτή η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», και με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων, ενώ κατά τη διάρκειά της συγκεντρώθηκαν φάρμακα για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας (13-25.5.2022)
ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2022 ΙΟΥΝΙΟΣ 2021 ΔΙΑΦΟΡΑ
Συκεών 264 229 +35 (+15,28%)
Νεάπολης 192 143 +49 (+34,26%)
Πεύκων 57 62 -5 (-8,06)
Αγ. Παύλου 23 17 +6 (35,29%)
ΣΥΝΟΛΟ 536 451 85 (+18,84%)

Προηγούμενο άρθροΔεκάδες έτρεξαν στο “ Δρόμο Ηρώων” στο Κιλκίς
Επόμενο άρθροΣτην Περιφέρεια Αττικής το βραβείο «Καλύτερης Νέας Ιδέας»στον Ετήσιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Διακυβέρνησης