« Άρωμα» από τις περιβόητες δίκες της Μόσχας , επί Στάλιν , στις οποίες όλη σχεδόν η ιστορική ηγεσία των μπολσεβίκων «κρίθηκε» ένοχη και εξοντώθηκε αφού προηγουμένως « αυθορμήτως» ο καθένας εξ΄αυτών «ομολογούσε» ότι ήταν «πράκτορας των εχθρών του Σοβιετικού κράτους» , θυμίζουν όσα προβλέπει για την «αξιολόγηση» των υπαλλήλων , το νομοχέδιο Βορίδη , που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Συγκεκριμένα , θα είναι υποχρεωτικό κάθε υπάλληλος , ο ΙΔΙΟΣ να « αυτοαξιολογείται» ως ανεπαρκής ( σε τρεις « δεξιότητες») ακόμη και αν δεν είναι !!!
Ούτε στο σημερινό καθεστώς της Κίνας ή ακόμη και στις πιο στυγνές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα δεν ισχύει κάτι τέτοιο!!!
Πραγματικός καταπέλτης είναι ως προς αυτό , τα όσα αναφέρει η ίδια η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ σ΄ανακοίνωση της , καθιστώντας περιττό , οποιοδήποτε άλλο σχολιασμό .
Γράφει συγκεκριμένα:
« …Η αξιολόγηση οφείλει να αναδεικνύει με σαφή και αντικειμενικό τρόπο το επίπεδο των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των αξιολογούμενων και φυσικά να καταδεικνύει τις προσπάθειες που αυτοί πρέπει να καταβάλλουν, ώστε να πετύχουν την ανάπτυξη των πεδίων στα οποία υστερούν.
Η υποχρεωτική όμως επιλογή τριών (3) δεξιοτήτων στις οποίες υστερούν, αποτελεί ένα μέτρο το οποίο μόνο αρνητικά μπορεί να κριθεί, δίνοντας ανάλογη αρνητική χροιά στην ίδια την έννοια της αξιολόγησης και αποτυγχάνοντας να προσδώσει, με αντικειμενικότητα και σε πραγματική βάση, την απαιτούμενη έμφαση στον προφανώς επιθυμητό στόχο της συνεχούς βελτίωσης των εργαζομένων.
Αντίθετα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τρεις εκ των δεξιοτήτων τους θα οριστούν ως ανεπαρκείς, θα δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας και εκ των πραγμάτων έλλειψη ενδιαφέροντος πραγματικής προόδου και ανάπτυξης, καθώς όποια προσπάθεια και αν καταβληθεί, το ένα τρίτο αυτής θα θεωρηθεί εκ του νόμου υποχρεωτικά ανεπαρκής.
Άλλωστε σε ένα κύκλο τριών ετών υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν θεωρηθεί ως μη επαρκείς και «προς ανάπτυξη» και οι εννέα κατηγορίες δεξιοτήτων εναλλάξ, οδηγώντας το θεσμό σε εκφυλισμό, θέτοντας σε κίνδυνο αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί τον πραγματικό σκοπό, αυτόν της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού με κριτήρια αντικειμενικά, αληθή και πραγματικά».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΚαθάρισαν το Φαράγγι Δικτάμου Χανίων