Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έρχεται ξανά στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής για να δώσει την ευκαιρία σε όσες κατοίκους της πόλης το επιθυμούν να κάνουν δωρεάν εξέταση. Η Μονάδα θα βρίσκεται την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαρτίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα έξω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος). Όσες κυρίες θέλουν να εξεταστούν πρέπει πρώτα να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνώντας στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου στο 2132000196 (8.00 με 14.30) έως και την Τρίτη 21 Μαρτίου το μεσημέρι.
Για να κάνουν τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο οι συμμετέχουσες θα πρέπει να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Θα πρέπει να ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 49 ετών και από 70 και άνω.
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).
Η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία του τοπικού Παραρτήματος της Αντικαρκινικής (ΝΗΦΙΜ), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου και με τη χορηγία της δημοτικής επιχείρησης, ΚΕΑΕΔΗΑ.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Προηγούμενο άρθροΤον Απρίλιο ο « 6ος Olympic Day Run Greece » στη Μακεδονία
Επόμενο άρθροΑπομακρύνθηκαν 160 ” σαραβαλάκια” από τις γειτονιές των Χανίων