Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός του Οργανισμός (ΚΟΔΗΠ) στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεών για την στήριξη των λαϊκών οικογενειών που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης “εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής από τις κυβερνήσεις” όπως τονίζουν σ΄ανακοίνωση τους, ολοκλήρωσαν αυτές τις μέρες, την διανομή τροφίμων.
Έλαβαν τρόφιμα περίπου 900 νοικοκυριά του Δήμου που είναι δικαιούχοι της Δομής, επίσης 100 οικογένειες Ρομά και 50 οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία και άλλες χώρες.
Τα προϊόντα που διανεμήθηκαν εξασφαλίστηκαν και πάλι κυρίως από πόρους του Δήμου μας, ενώ υπήρξαν και χορηγίες από φορείς και συνδημότες μας. Η διανομή τροφίμων έγινε στην Αποθήκη του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Ελ. Βενιζέλου και Σολωμού, που παρέχει άνεση χώρου και υποδομών αλλά και διακριτικότητα.
Παράλληλα συνεχίζονται οι καθημερινές διανομές έτοιμου φαγητού, στα σπίτια 200 περίπου συμπολίτες μας, πιο πλούσιου τις μέρες αυτές τις γιορτινές.
Ο Δήμος στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, με όλες του τις δυνάμεις, τα πιο φτωχά και χτυπημένα τμήματα του λαού, μακριά από τη λογική της φιλανθρωπίας, βοηθώντας τα να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται. Παράλληλα, συνεχίζει να διεκδικεί κονδύλια από την κυβέρνηση για την προμήθεια των τροφίμων.
Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, που η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, καθώς και όλων των προηγούμενων, έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση, την ώρα που μεγαλέμποροι, εφοπλιστές, ενεργειακοί όμιλοι και τραπεζίτες θησαυρίζουν και συνεχίζουμε να διεκδικούμε, δουλειά για όλους, για να μην έχουν ανάγκη τα δωρεάν τρόφιμα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια και τα καύσιμα.

Προηγούμενο άρθροΕντάχθηκε το έθιμο των Σίχνων στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΕπιστημονική εθνογραφική έρευνα στο Ηράκλειο πραγματοποιούν επιστήμονες του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών