Αντιδημοκρατική εκτροπή και φίμωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στη συνεδρίαση του (18/2) καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης « Ανεξάρτηση Αυτοδιοίκηση Αττικής» , πρώην περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός και από την οποία αποχώρησαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην της Χρυσής Αυγής και Τζήμερου .
Ο κ. Σγουρός απευθύνεται και στον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας , Κυριάκο Μητσοτάκη, ρωτώντας τον αν «είναι ενημερωμένος για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στην Περιφέρεια Αττικής».
Όπως καταγγέλει ο κ. Σγουρός , στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η διοίκηση Πατούλη , αρνήθηκε, «σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, τον ψευτο φιλελεύθερο κ. Τζήμερο και τους τάχα «ανεξάρτητους» περιφερειακούς συμβούλους που έχει διορίσει αντιπεριφερειάρχες» , να συζητηθεί, προ ημερησίας διάταξης, το ζήτημα της αντιμετώπισης της καταστροφής που προκάλεσε η «Μήδεια».
Αντί αυτού , τονίζει ο κ. Σγουρός , ο κ. Πατούλης , αξίωσε να τοποθετηθεί επί του θέματος, μονολογώντας για ώρα, χωρίς να επιτρέψει να υπάρξει τοποθέτηση και αντίλογος της αντιπολίτευσης και αφού ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου «φρόντισε να κλείσει τα μικρόφωνα των επικεφαλής των παρατάξεων!»
Ο πρώην περιφερειάρχης , κατηγορεί τον κ. Πατούλη ότι « αντί δεχθεί τον ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο στο ανώτατο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας εξώθησε το σύνολο της αντιπολίτευσης σε αποχώρηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Διοικούσα Παράταξη το διάλογο.

Εάν δεχόταν τη συζήτηση θα άκουγε τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και κυρίως θα μάθαινε για την πρόταση μας που έχει κατατεθεί εδώ και τρία χρόνια να υπογειοποιηθούν τα καλώδια της ΔΕΗ σε ευαίσθητες περιοχές, πρόταση που ανακοίνωσε σήμερα μετά βαΐων και κλάδων ο Πρωθυπουργός.

Ατύχησε όμως ο φωτογραφιζόμενος στο Σύνταγμα εν μέσω καταστροφής κ. Περιφερειάρχης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» στις 17/2/2021: «Το φεστιβάλ φωτογενούς αναρμοδιότητας του κ. Πατούλη δεν μπόρεσε να φτάσει σε πολλά σπίτια. Δεν είχαν ρεύμα για να τον θαυμάσουν. Για χάρη των πολιτών στους οποίους οφείλει να δώσει εξηγήσεις μπορεί να επαναλάβει την παράσταση, μετά την κακοκαιρία. Με το ίδιο φουσκωτό μπουφάν, λίγο φελιζόλ για χιόνι και το Τριώδιο για τελετουργικό άλλοθι…..»