Στη δωρεάν διάθεση ειδικών οικιακών κάδων ανακύκλωσης στους πολίτες προχωρά ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί για την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης και την ορθότερη διαχείριση των απορριμμάτων.
Στόχος είναι ο ευκολότερος διαχωρισμός τους από τα υπόλοιπα απορρίμματα εντός των οικιών.
Οι οικιακοί κάδοι είναι κατάλληλοι για διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών σε εσωτερικούς, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους όπως μπαλκόνια, βεράντες και κήπους.
Είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό πλαστικό υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ειδικό για επαναχρησιμοποίηση. Είναι πλήρως αδιάβροχοι και δεν αλλοιώνονται από την υγρασία, τη βροχή και το πλύσιμο.
Αίτηση για δωρεάν διάθεση οικιακών κάδων https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdILosctbH6dpUKf8R7EXSQhRhBNFt90amrHEXsulx5Gih_Ng/viewform
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, στη γραμμή εξυπηρέτησης επικοινωνίας για θέματα καθαριότητας του Δήμου 15110.

Μώραλης
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η καθαριότητα της πόλης και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον. Προχωράμε σε μια ακόμα πρωτοβουλία, προκειμένου να διευκολύνουμε τους δημότες μας που ανακυκλώνουν τα οικιακά τους απορρίμματα, καθώς και όλους όσοι επιθυμούν να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους. Η Δημοτική Αρχή διευρύνει τις υπηρεσίες της, με στόχο να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης στον Πειραιά».

Ρέππας
O Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, δήλωσε: «Με απλές κινήσεις στην καθημερινότητά τους οι Πειραιώτες μπορούν να βοηθήσουν τον δήμο να αυξήσει τα ποσοστά της ανακύκλωσης στην πόλη μας. Η τοποθέτηση των κάδων εντός των οικιών διευκολύνει τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και τη μετέπειτα απόρριψή τους στους μεγάλους μπλε κάδους που υπάρχουν στις γειτονιές της πόλης μας».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Χορού του Δήμου Ηρακλείου- Οι εγγραφές ξεκινούν την 1 Σεπτεμβρίου