Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας καταδίκασε απερίφραστα την εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο Δημαρχείο Λυκόβρυσης – Πεύκης κι εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη , τα αιρετά μέλη της Δημοτικής Αρχής και τους εργαζόμενους του Δήμου . « Και δηλώνει απερίφραστα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τους δικούς της δημοκρατικούς μηχανισμούς, για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Δεν γίνονται ανεκτές οι εκφοβιστικές πρακτικές από οποιονδήποτε, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε κάθε τοπική κοινωνία, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της .
«Αυτές οι πρακτικές μας γυρνούν ως κοινωνία πολλά χρόνια πίσω και δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που αναγνωρίζει στο θεσμό της αυτοδιοίκησης το σημαντικό έργο και προσφορά, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών» δήλωσε χαρακτηριστικά , ο πρόεδρος της και δήμαρχος Τρικκαίων , Δημήτρης Παπαστεργίου.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , επισημαίνει ότι « σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι Δήμοι όλης της χώρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του covid-19».
Και τονίζει ότι αυτή « η καθημερινή προσπάθεια των αιρετών εκπροσώπων και των εργαζομένων μας να κρατήσουμε τους Δήμους μας ανοικτούς, τις πόλεις μας λειτουργικές και να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας , είναι διαρκής και δεν πρόκειται να ανασταλεί από αυτούς που επιλέγουν τη βία ως μορφή προώθησης των απόψεων τους».