Έπεσε η αυλαία για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».
Σε μια δύσκολη και απαιτητική περίοδο οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Δημοτικά Κηποθέατρα «Νίκος Καζαντζάκης», «Μάνος Χατζιδάκις» και στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ από την 1 Ιουλίου έως τις 2 Οκτωβρίου συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης του Ηρακλείου και κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα!
Συνολικά παρουσιάστηκαν 148 εκδηλώσεις, ανάμεσα τους Θεατρικές, Μουσικοχορευτικές και Παιδικές παραστάσεις, Συναυλίες, Κουκλοθέατρο, Θέατρο Σκιών, Παρουσιάσεις Βιβλίων κ.α. τις όποιες παρακολουθήσαν περισσότεροι από 60.000 θεατές!
Θεατρικά και μουσικά σχήματα που παρουσίασαν τα έργα τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις καθώς και στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, εμφανίστηκαν και στο Ηράκλειο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».
Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Θεατρικές ομάδες από ολόκληρο το νησί, ντόπια μουσικά σχήματα, Παραδοσιακά εργαστήρια μουσικής και χορού είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου. Οργανώθηκαν 76 εκδηλώσεις, με τις περισσότερες να έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκαν επιπλέον 17 εκδηλώσεις.
Η ανταπόκριση του κοινού για άλλη μια φορά ήταν μεγάλη.