Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη χρηματοδότηση με το ποσό των 6,9 εκατομμυρίων ευρώ της μεταστέγασης των Πειραματικών Σχολείων.
“Ήταν από τα έργα που είχαν τεθεί ως κορυφαία προτεραιότητα στη θητεία της ως δημοτική αρχή με πρωτεργάτη τον αείμνηστο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.
Χάρη στις δικές του ενέργειες επήλθε η συμφωνία με το Πανεπιστήμιο για την παραχώρηση της απαιτούμενης έκτασης (σχεδόν εννέα στρέμματα) εντός της πανεπιστημιούπολης”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της.” Με μεθοδικά βήματα και με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου έγινε όλη η προετοιμασία και υποβλήθηκε η πρόταση για την χρηματοδότηση” υπογραμμίζεται.
Ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, δήλωσε σχετικά: «Πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα έργα ανήκουν στην πόλη και τους πολίτες εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί χάρη στη συντονισμένη δουλειά που έγινε από το 2021 μέχρι το 2023 οδηγηθήκαμε στη χρηματοδότηση του έργου. Έτσι τα Γιάννενα θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο σχολείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών ενώ το συγκρότημα της Ακαδημίας θα αποσυμφορηθεί. Ευχόμαστε και ελπίζουμε η σημερινή Δημοτική Αρχή να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στη δημοπράτηση του έργου ώστε σύντομα να έχουμε ένα νέο συγκρότημα για το οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι»

Προηγούμενο άρθροΣτο πλευρό του Κουράκη , Ασκούνης , Δούκας και Αρναουτάκης
Επόμενο άρθροΣτη Βουλή από τον Κατρίνη το αίτημα των κατοίκων Κατακόλου για τον αιγιαλό