Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων πραγματοποιεί εκδηλώσεις, καλώντας τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού και στο ΚΑΜ.
Για ακόμα μια φορά το εξειδικευμένο προσωπικό των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων καλεί τους μικρούς δημότες να δημιουργήσουν με χριστουγεννιάτικη διάθεση και καλλιτεχνική ματιά τα δικά τους έργα τέχνης!
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΠΑΙΔΙΚΗ – ΕΦΗΒΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΟΥΔΑΣ
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, ώρα: 11.00 – 12.00
«Ο μικρός δράκος και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!»
Διαβάζουμε το βιβλίο «Ο μικρός δράκος Καρύδας: Χριστούγεννα στο νησί των δράκων» του συγγραφέα, Ίνγκο Ζίγκνερ, εκδόσεις Μεταίχμιο. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες μας κρατάνε συντροφιά φτιάχνοντας λαμπερά χριστουγεννιάτικα στολίδια!
Για παιδιά από 5 έως 10 ετών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2821341221 έως και μια ημέρα πριν τη δράση).

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, ώρα: 11.00 – 12.00
«Το πιο υπέροχο δώρο του κόσμου!»
Δημιουργούμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους μια διασκεδαστική Pop up χριστουγεννιάτικη καρτούλα, αφού διαβάσουμε το βιβλίο «Το πιο υπέροχο δώρο του κόσμου» του συγγραφέα, Μάρκ Σπέρινγκ, εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα.
Για παιδιά από 5 έως 10 ετών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2821341221 έως και μια ημέρα πριν την δράση). Με την Αρχοντούλα Χουδαλάκη, βιβλιοθηκονόμο.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 17.00 – 19.00, στο ΚΑΜ
“Το κόκκινο γιλέκο του μικρού Ρόμπιν”
Ο μικρούλης Ρόμπιν χαρίζει στους φίλους του όλα τα ζεστά του γιλέκα, καταλήγοντας την Παραμονή των Χριστουγέννων να είναι μόνος και κατακρυωμένος….Την αξία της προσφοράς και της αληθινής αγάπης μαθαίνουμε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το υπέροχο βιβλίο του Jan Fearnlry, με τίτλο: Το κόκκινο γιλέκο του μικρού Ρόμπιν, εκδ. Τζιαμπίρης Πυραμίδα.
“Ο γάτος των Χριστουγέννων”
Ο Αφράτος, ο χαδιάρης γάτος του Άγιου Βασίλη πάει και κοιμάται στα πιο απίθανα μέρη!
Έτσι, την παραμονή των Χριστουγέννων παίρνει έναν υπνάκο μέσα σ’ ένα κουτί και όταν ξυπνάει ανακαλύπτει ότι είναι τυλιγμένος για δώρο και φορτωμένος στο έλκηθρο μαζί με τα υπόλοιπα πακέτα! Πώς θα γλιτώσει; Και πώς θα σώσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα από τους ληστές, που θέλουν να τα κλέψουν; Μια απολαυστική, ξεκαρδιστική χριστουγεννιάτικη ιστορία σε στιχάκια από τη συγγραφέα, Lucy Rowland, με υπέροχες εικόνες από την Paula Bowles, εκδόσεις Μεταίχμιο.
Και αφού απολαύσουμε τα υπέροχα βιβλία θα φτιάξουμε τις δικές μας χριστουγεννιάτικες κατασκευές πασπαλισμένες με χρυσόσκονη και πολλή αγάπη και θα τις προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα!
Με τη Βιβή Χουδαλάκη, Λίτσα Μαστορακάκη, Αργυρώ Κατσιγιαννάκη και Αρχοντούλα Χουδαλάκη, βιβλιοθηκονόμους. Για όλα τα παιδιά. Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ).

Προηγούμενο άρθροΣτρατηγικό σχέδιο ολιστικής διαχείρισης και ανάπτυξης της Αρχαίας Κορίνθου
Επόμενο άρθροΔιένειμε τρόφιμα ο δήμος Αχαρνών