Κυρία Υπουργέ,
τα τραγικά γεγονότα που εξελίσσονται στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ασφαλώς εκ της θέσεώς σας έπρεπε να τα γνωρίζετε και να λάβετε προ καιρού μέτρα.
Φυσικά θα τα πληροφορηθείτε, έστω και αργά, με τις συναντήσεις σας που θα έχετε.
Κυρίαρχα στοιχεία που έχουν γεμίσει ανησυχία και φόβο τους πολίτες του Νομού:
1ον. Πρωτόγνωρες, αθρόες διακομιδές με όλα τα μέσα (C130, ασθενοφόρα, πλωτά) σε άλλα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα των Ιωαννίνων. Καραβάνι μεταναστών υγείας, είναι ο όρος που έχει καθιερωθεί για πολίτες που έχουν ανάγκη φροντίδας υγείας και δεν μπορούν να τη βρουν στον τόπο κατοικίας τους.
2ον. Πρωτόγνωρες, αθρόες παραιτήσεις αξιόλογων και ικανών ιατρών, που με αυτοθυσία και υπερεργασία που πολλές φορές ήταν υπεράνω των ανθρώπινων δυνατοτήτων, κράτησαν όρθιο το Νοσοκομείο όχι μόνο στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, αλλά διαχρονικά.
3ον. Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις και η προηγούμενη και η παρούσα, υπόσχεστε λύσεις και εκ των πραγμάτων σας λέμε ότι κοροϊδεύετε τον κόσμο. Η λειτουργία του Νοσοκομείου και γενικότερα της δημόσιας υγείας στο Νομό, υποβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο.
Τις πταίει;
Αναμένουμε τις απαντήσεις σας.
Αν εκδιώξετε -σωστά- κάποιους, ίσως ικανοποιήσετε προσωρινά τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ και είναι τεράστια.
Αν «τάξετε» μερικούς επικουρικούς ιατρούς με «γρήγορες διαδικασίες», τότε είναι βέβαιο ότι δεν κατανοήσατε τίποτα από τα προβλήματα που ταλανίζουν την υγεία στο Νομό μας. (αποφεύγουμε αναφορά στον Μαυρογιαλούρο. Προς το παρόν.).
Η δημόσια υγεία στον τόπο μας και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο βαίνει ταχύτατα σε αναστολή λειτουργίας μονάδων και κλινικών, αν δεν υλοποιηθούν άμεσα θεσμικά μέτρα. Αυτές οι εκτιμήσεις δεν είναι υποθετικές. Τις καταμαρτυρούν γεγονότα που εξελίσσονται. Ό,τι και αν υποσχεθείτε, δεν πρόκειται να το ανασχέσετε.
Σας ενημερώνουμε πάντως ότι το θέμα θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων, όσο και αν ορισμένοι προσπαθούν να αποφύγουν τη συζήτηση αυτή, για να κάνουμε θεσμικές προτάσεις που εφόσον υλοποιηθούν άμεσα, θεωρούμε ότι η πορεία θα αναστραφεί για το καλό των πολιτών.
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή στο φιλόξενο νησί μας.
Μη δίνετε σημασία σε χαμόγελα «δικών μας παιδιών». Πλαστά είναι. Ακόμα και αυτοί που τα φορούνε, γνωρίζουν καλά ότι είναι ψεύτικα.

* Μπούκας Χρυσόστομος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κερκυραίων – «Κερκυραϊκή Αναγέννηση»

Προηγούμενο άρθροΟ Όλυμπος θέτει υποψηφιότητα στην UNESCO
Επόμενο άρθροΕλευσίνα:Ανατομία μιας Μεταμόρφωσης- Μια σπάνια έκθεση 23 φωτογράφων